Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

26.6.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

Andre Gustavson ja Sudenpennut selättivät Islannin neljästi Kisakallion PM-kisojen avauspäivänä.

Jyri Lohikosken komentama Suomen 18-vuotiaat pojat nousivat voittoon oivan kolmannen neljänneksen turvin.

Suomen 18-vuotiailta pojilta Erik Waxlax jakeli 7 syöttöä.

Erik Sajantila taas johdatti Suomen 16-vuotiaat pojat voittoon.

16-vuotiaiden poikien nopeita hyökkäyksiä viimeisteli mm. Thomas Exaucia.

18-vuotiaissa tytöissä Lotta-Maj Lahtinen oli Suomen pistekärki 18 pisteellä...

... kun taas Sara Bejedin saldo oli 17.

Sudenpennut kohtaa huomenna Viron neljästi. Kuvat: Ville Vuorinen.


Ensimmäisen päivän kynsienjärsijän tarjosi Suomen ja Islannin 18-vuotiaiden poikien maajoukkueiden välinen ottelu. Islanti oli läpi ensimmäisen puoliajan niskan päällä, mutta kolmannella neljänneksellä Suomen moottori lähti jylläämään ja johtoasema siirtyi suomalaisille.
 

– Kolmas neljännes oli sitä korista, mitä haluamme pelata. Siinä kohtaa olimme aktiivisia, uskalsimme olla rohkeita, painostimme palloa ja hyökkäsimme korille, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi ottelun jälkeen.
 

Jos jostain islantilaiset ovat tunnettuja, niin sitkeydestään. Vaikka Suomen johto venyi jo yli kymmeneen, niin Islanti nipisti eron viimeisillä minuuteilla tasoihin 69-69. Suomen sankariksi nousi Ville Tahvanainen, joka tarjoili ensin namupassin Mikael Jantuselle korin alle, ja hetkeä myöhemmin viimeisteli loppulukemat kylmäpäisellä kolmosellaan 69-74 (33-30).
 

– Neljännellä neljänneksellä jäädyimme, mutta saimme arvokkaiden korien kautta voiton. Se oli nihkeä voitto, mutta voitto kuitenkin.
 

Tahvanaisen kokonaissaldo Islantia vastaan oli 10 pistettä, 3 levypalloa ja 3 syöttöä. Aleksi Liukko debytoi maajoukkueessa 4 pisteen, 3 levypallon ja kahden torjunnan arvoisesti. Erik Waxlax (2/3) johti peliä 7 syötöllään ja Jantunen runnoi miehekkään tuplatuplan 15 pistettä ja 11 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Andre Gustavson (17/5) ja Miika Heinonen (14/8).
 

– Kaiken kaikkiaan meillä on tietysti paljon parannettavaa, mutta niin pitääkin olla, Lohikoski kiteytti.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Päivän murskajaisista vastasi Suomen 16-vuotiaat tytöt, jotka alun kangertelun jälkeen löysivät hermonsa ja rynnivät 23-0-juoksulla Islannin tavoittamattomiin. Ottelu oli selvää kauraa jo toisella neljänneksellä ja pelin päätteeksi tulostaululla komeilivat lukemat 35-85 (18-47).
 

– Hermostunut alku ja aika monta ohiheitettyä lay-upia ensimmäiseen erään. Puolustus oli kuitenkin aggressiivista ja järkevää, joten ei tarvinnut edes siirtyä vaihtoehtoisiin suunnitelmiin. Pystyimme tuplaamaan palloskriinit ja pitämään painetta pallossa, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

– Pääsimme pelaamaan aika laajalla rotaatiolla, jossa jokainen pystyi pelaamaan ja uskoi siihen, että pärjää. Tasapainoinen esitys koko joukkueelta.
 

Vaikka Suomi olikin jo selkeässä johdossa kahden neljänneksen jälkeen, niin puoliajalla peliin löytyi vielä parannusta levypallokamppailun muodossa.
 

– Ensimmäisellä puoliajalla levypallopeli oli aika lepsua ja olimme tasoissa. Toisen puoliajan sitten veimme 17 levypallolla. Se oli käytännössä ainoa tavoite toiselle puoliajalle.
 

Suomella oli pelin tuoksinassa yksi suvantovaihe, jossa Ebba Pekonen (14/3/6 riistoa) näytti esimerkkiä puolustuksellaan muulle joukkueelle. Lisäksi Sanni Tuomisto (10/2) pelasi hienot minuutit, kuten myös lähes virheettömästi esiintynyt Noora Markkanen (11/3/4 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 16-vuotiaat pojat olivat tiukilla Islantia vastaan. Suomi piti ohjaksia hallussaan, mutta islantilaiset huohottivat läpi ottelun niskassa, kunnes kolmannen neljänneksen lopussa Erik Sajantila ja Perttu Blomgren johdattivat Suomen 13 pisteen karkumatkalle 54-67. Islantilaiset säikäyttivät vielä kahden viimeisen minuutin aikana Suomen, mutta suomalaiset korjasivat lopulta 75-83 (32-38) -voiton.
 

– Turnauksen ensimmäinen peli pelattu ja saimme positiivisen tuloksen, mikä on aina hyvä asia. Pelissä näkyi hetkittäin hyviä aihioita, kuten aktiivista ja aloitteellista puolustusta, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.
 

– Kivijalka-asioissa levypallopelaaminen ei ollut riittävän hyvää, Koskelainen sanoi viitaten Islannin 16 hyökkäyslevypalloon.
 

Suomen ykkösnimi oli energiaa vitospaikalle tuonut Alexander Aglassinger (11/2). Korkeimman pistemäärän heitti monipuolinen Sajantila (16/6/3 syöttöä/3 riistoa), jota säestivät Eero Hannikainen (10/4), Blomgren (9/3) ja neljä kolmosta säkittänyt Jasper Koskinen (14/1).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaat tytöt nousivat johtoon alkuminuuttien aikana, mutta suomalaiset eivät kyenneet missään vaiheessa repimään Islantia pois selästään. Suomi piti valtaosan pelistä kaksinumeroista johtoa, vaikka Islanti hätyytteli ajoittain alle kymmenessä pisteessä. Voitto kirjattiin kuitenkin Suomelle loppunumeroin 60-79 (30-42).
 

– Vielä oli liikaa tasonheittelyä. Hyvinä hetkinä peli oli oikein mukiinmenevää, mutta huonoina hetkinä ei niinkään. Kesän edetessä suoritusta pitää saada tasaisemmaksi, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kiteytti.
 

Valmennusjohdon kehut ottelusta ansaitsi Kia Vaalavirta, joka toi parketille aggressiivisuutta penkiltä 13 pisteen arvoisesti. Suomen paras pistenainen oli Lotta-Maj Lahtinen (18/9/6 riistoa) ja maukkaimman syöttösaaliin kalasti Sara Bejedi (17/5/8 syöttöä/3 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia