Seurauutisia #28: Unified-koripalloon mukaan uusia seuroja

24.10.2019 10:30 Unified-koripalloa pelataan kuluvalla kaudella valtakunnallisessa sarjassa 20 eri joukkueessa. Kaarinan Ura Basket on mukana Unified-koripallon -sarjatoiminnassa ensimmäistä kauttaan. Unified-koripallotoimintaa ollaan käynnistämässä vuoden vaihteessa myös Forssaan.

Ura Basketin Unified-joukkue on ensimmäistä kautta mukana valtakunnallisessa sarjassa. Kuva: Jaska Poikonen / Ura Basket

Ura Basket ensimmäistä kertaa mukaan valtakunnalliseen Unified-koripallon -sarjaan

Unified-koripalloa pelataan kaudella 2019-2020 viidessä divisioonassa Special Olympics Unified-sarjassa. Mukana on kaikkiaan 20 joukkuetta 10 eri seurasta. Ensimmäistä kertaa sarjatoiminnassa tällä kaudella mukana oleva Ura Basketin joukkue pelaa 3.divisioonassa.

Unified-koripallotoiminta käynnistyi Ura Basketissa syksyllä 2018 ja joukkue lähtee nyt innoissaan ensimmäistä kertaa valtakunnalliseen sarjaan. Pelaaminen ja osa vastustajista on joukkueelle entuudestaan tuttuja turnauksista ja ystävyysotteluista.

Ura Basketin Unified-joukkueessa on mukana 14 urheilijaa, joista nuorin on 17-vuotias ja vanhin hieman päälle 50 vuotta. Joukkueessa on mukana kolme naista ja loput ovat miehiä. Urheilijoista noin puolet aloittivat Unified-koripallon aikanaan Turun Riennon alla ja jatkoivat pelaamista Ura Basketin toiminnan käynnistyessä. Mukaan on lähtenyt hyvin myös uusia pelaajia.

Ura Basket -seura ja Kaarinan kaupunki ovat alusta asti ottaneet Unified-koripallon ilolla vastaan. Unified-koripallojoukkue on päässyt mukaan kaupungin soveltavan liikunnan tapahtumiin ja saanut tukea eri muodoissa molemmilta tahoilta.

- Tosi hienoa katsoa, miten seurassa on otettu Unified-koris mukaan. Seuran kauden päätösjuhlassa viime keväänä kaikki kannustivat, kun joukkueemme pelasi näytösottelun. Se oli sykähdyttävä kokemus myös itselle, myhäilee Ura Basketin Unified-joukkueen joukkueenjohtaja Pia Heino. 

Unified-koripallon sarjapelit pelataan pääasiassa turnausmuodossa. Ura Basket pääsee käynnistämään ensimmäisen sarjakauden tulevana sunnuntaina 27.10. kotiturnauksessa, jota on joukkueessa odotettu jo pitkään innolla.

Joukkueenjohtaja Pia Heinon mukaan Unified-koripallossa keskeisessä osassa ovat ystävät ja yhdessä tekeminen. Vaikka peleissä halutaan voittaa, on ottelutapahtumissa tärkeää jättää aikaa myös kavereiden kanssa juttelulle.

- Kotiturnausta odotetaan tosi paljon. Iso juttu on, että nähdään ystäviä. Pelaajat sanoivat hienosti, että yksi voitto olisi kiva, mutta jos sitä ei tässä turnauksessa tule niin seuraavassa sitten, toteaa joukkueenjohtaja Pia Heino riemuissaan. 

Forssassa käynnistetään Unified-koripallotoimintaa

Unified-koripallo leviää edelleen uusille paikkakunnille, kun vuoden vaihteessa joukkue laitetaan pystyyn myös Forssassa Feeniks Basketin alla. Toiminnan käynnistämisen taustalla on sama tuttu henkilö, Pia Heino, joka oli käynnistämässä Unified-toimintaa myös Ura Basketissa.

- Oma tieni vie seuraavaksi takaisin Forssaan ja halusin jatkaa Unified-koripallon parissa myös siellä. Hienoa, että Feeniks Basketissa innostuttiin ajatuksesta, toteaa Pia Heino.

Forssassa järjestetään vielä tämän vuoden puolella 28.12.2019 matalan kynnyksen 3vs3 Unified-turnaus, jossa kentällä on kerrallaan kaksi urheilijaa ja yksi partneri. Turnaukseen ovat tervetulleita kaikki Unified-koripallosta kiinnostuneet.

- Turnaus käynnistää tavallaan Unified-toiminnan Forssassa. Olemme suunnitelleet paljon yhteistyötä esimerkiksi Loimaan ja Uran porukan kanssa, kuten yhteisiä treenejä. Unified-koripallossa seurojen yhteistyö ja yhteisöllisyys on mahtavaa, iloitsee Pia Heino.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Forssan turnaukseen:
Pia Heino 
piaheino@gmail.com

 

Lisätietoja Unified-koripallosta:
Ulla Karlsson
044 556 7776
ulla.karlsson@basket.fi
 
Unified-koripallo sarjatoiminta 2019-2020 >> 

Special Olympics on kehitysvammaisten kansainvälinen urheilujärjestö. Suomessa Special Olympics Finlandin alaisuudessa toimii yli 20 lajia. Unified-koripallo on yksi Special Olympics lajeista. Unified-koripallossa kaikenikäiset kehitysvammaiset tai muuta erityistä tukea tarvitsevat urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Lähde rohkeasti kokeilemaan Unified-koripalloa urheilijana tai partnerina!

 

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

24.4.2023 10:21 Seurauutinen

Seurauutisia #79: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

2.11.2022 10:26 Seurauutinen

Seurauutisia #75: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2023 haku on käynnissä 1.-30.11.2022. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

8.4.2022 09:30 Seurauutinen

Seurauutisia #67: Liikunnan aluejärjestöt jakavat kesätyöllistämistukea urheiluseuroille

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi liikunnan aluejärjestöt tukevat nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat.

6.5.2021 10:06 Seurauutinen

Seurauutisia #55: Seuratoiminnan kehittämistukea myönnettiin viidelletoista koripalloseuralle

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain tukea seuratoiminnan kehittämiseen. Vuonna 2021 tukea sai peräti 15 seuraa koripallotoiminnan järjestämiseen.

15.1.2021 08:25 Seurauutinen

Seurauutisia #50: Tapiolan Honka on nyt myös aikuisten seuratoiminnan Tähtiseura

Espoolaisseuralle myönnettiin 13.1. punainen aikuisten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta aikuisten liikunnan seuratoiminnasta. Hongasta tuli ensimmäinen koripalloseura, jolla on status niin lasten ja nuorten sekä aikuisten puolella.

21.12.2020 08:20 Seurauutinen

Seurauutisia #49: Lahti Basketball Junioreista uusi Tähtiseura

Lahti Basketball Junioreille myönnettiin 15.12.2020 lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Seurasta tuli 14. koripalloseura, joka sai Tähtimerkin.

16.11.2020 10:00 Seurauutinen

Seurauutisia #48: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2021 haku on käynnissä 13.11.-18.12.2020. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia