Nike Sibande johdatti Katajan kotivoittoon - Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen vahvasti

30.9.2023 20:54 Korisliigassa pelattiin kauden avauskierros. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua. Voittotilinsä avasivat Kouvot, KTP, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

Nike Sibande tuikki illan suurimpana tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Nike Sibande johdatti Katajan voittoon

Joensuussa Kataja isännöi Kobria. Ottelun ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa 79-76 (33-40).

Lapualaiset tulivat otteluun terävällä ja jalalla. Vieraat veivät avausjakson 22-10.

Tämän jälkeen kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen parani. Se oli parempi joukkue toisella ja kolmannella jaksolla. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta viimeisellä jaksolla.

Ottelun lopusta ei draamaa puuttunut. Kobrien Theo Akwuba tasoitti ottelun seitsemän sekuntia ennen loppua. Heitot eivät kuitenkaan jääneet tähän, kun kotijoukkueen Nike Sibande upotti kolmosen viimeisellä sekunnilla, joka johdatti Katajan voittoon.

Sibande oli vieraille lähes pysäyttämätön läpi ottelun. Hänelle kirjattiin 36 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Amanze Egekeze heitti 16 pistettä. Akwuba teki Kobrille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

- Olen kiitollinen että valmentaja antoi minulle mahdollisuuden tulla Joensuuhun. Kotiyleisö oli mahtava. Yritän olla tasainen ja työskennellä kovaa kentällä, Sibande sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen voitolla

Helsinki Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen positiivisissa merkeissä. Joukkue kaatoi Töölön Kisahallissa sarjanousija Loimaa Bisonsin 91-71 (46-40).

Lokit ottivat ottelussa kuskin paikan avauspuolikkaalla. Bisons taisteli kuitenkin hienosti eivätkä päästäneet isäntiä karkuun. Puoliajalla kotijohto oli kuudessa pisteessä.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, kun Seagulls löysi keinot vieraiden hyökkäyksen tyrehdyttämiseen. Bisons jäi jaksolla kymmeneen pisteeseen, kun taas helsinkiläisten hyökkäys rullasi hienosti. Johto kasvoi 22 pisteeseen, josta vieraat eivät toipuneet.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille hieman vaikeampi. Biisoneiden isot pelaajat tekivät vahvaa työtä korin alla avauspuolikkaalla, mutta paransimme selkeästi toista puoliaikaa kohden ja olimme tosi hyviä. Mukava nähdä että meidän tiimillä pelimiinutit pysyivät hyvin tasaisina läpi koko ottelun. Olen tyytyväinen meidän esitykseemme tänään, Okko Järvi kertasi ottelua.

Järvi oli ottelun pistekuningas 23 pisteellä. Hän säkitti viisi kolmen pisteen heittoa. Tomas Pihlajamäki pussitti 15 pistettä. Vieraista DeVante Brooks teki tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

Kouvot avasi murskavoitolla

Korisliigan kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Kouvolassa. Siinä Kouvot isännöi Lahti Basketballia. Kotijoukkue ei antanut lahtelaisille mahdollisuuksia. Voitto kirjattiin isännille 112-71 (57-42).

Vierasjoukkue pysyi Kouvojen kyydissä vielä ensimmäisellä jaksolla ja ensimmäiselle tauolle mentiin kouvolalaisten johtaessa neljällä pisteellä.

Tämän jälkeen vieraat kuitenkin tippuivat isäntien kyydistä. Kouvojen hyökkäyspeli toimi loistavasti. Se vei peliä toisesta jaksosta lähtien ja meni menojaan.

- Tietysti kun voittaa 41 pisteellä, niin pitää olla tyytyväinen. Ei meidän pelimme vielä ole valmista, on paljon asioita missä pitää parantaa. Meillä on joukkue täynnä hyviä äijiä. Saatiin Hanhivaara-turnauksessa kaksi hyvää peliä ja sen jälkeen oli hyvä harjoitusviikko. Saimme tänään meidän pääasiat toimimaan ja tänään näytti hyvältä, Aapeli Alanen kommentoi ottelun jälkeen.

Kouvojen pelaajista viisi ylsi yli 15 pisteeseen. Tehokkaimmin korisukkaa heilutti Ricardo Lindo. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Suomeen paluun tehnyt Alanen 15/12 ylsi tuplatuplaan. Lahden valopilkku ottelussa 26 pistettä heittänyt Erik Sajantila, joka teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Ottelutilasto

KTP haki vieraspisteet Salosta

KTP matkasi avauskierroksella Saloon Vilppaan vieraaksi. Kotkalaiset matkasivat sarjapisteiden kanssa kotiin, kun joukkue nappasi jännittävien vaiheiden jäleen 88-87 (44-46).

Ensimmäisellä jaksolla peli säilyi tiukkana ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

Vierasjoukkueen vahvin jakso osui kolmannelle jaksolle. Se sai Vilppaan hyökkäyksen kuriin ja vei jakson 24-12.

Kotijoukkue viritteli päätösjaksolla vielä kirin, joka jäi kuitenkin vajaaksi vaikka Vilpas pääsi vielä viimeisessä hyökkäyksessä yrittämään voittoheittoa.

Vieraiden pistehai oli Vincent Golson Jr. joka sai kasaan 19 pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tomi Lommi säesti 15 pisteellä. Vilppaan paidassa debytoinut Teemu Suokas 19/5 pelasi hyvän pelin.

Ottelutilasto

BC Nokia kaatoi Pyrinnön

BC Nokia sai kauden ensimmäisessä ottelussa vieraakseen paikallisvastustajan. Pyrintö ei pystynyt isäntiä haastamaan vaan pisteet jäivät Nokialle 83-63 (38-23).

Nokian puolustus oli ensimmäisellä ja toisella jaksolla myrkkyä vieraille. Myös hyökkäyspäässä Näädät olivat vieraitaan edellä ja pääsivät puoliajalle 15 pisteen etumatkalta.

Isäntien johto kasvoi myös kolmannella jaksolla. Suurimillaan johto kävi 25 pisteessä. Pyrintö onnistui kuitenkin kaunistelemaan lukemia ennen loppusummeria.

Nokian joukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Tomas Murphy heitti 17 pistettä. Tucker Richardson teki tupla-tuplan 11 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Sekou Sylla pussitti 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

 
9.12.2023 19:59 Korisliiga

Topias Palmi jatkoi hurjia piste-esityksiään Kauhajoen voitossa – Pyrinnölle kauden ensimmäinen vierasvoitto

Miesten Korisliigassa nähtiin sekä vierasjoukkueiden järjestämiä yllätyksiä että korkeasti sijoittuneiden joukkueiden ammattimaista tyyneyttä kotiparketilla. Huomiota tilastoillaan herättivät muiden muassa Kauhajoen Topias Palmi ja Kouvojen Joel Mäntynen.

8.12.2023 12:57 Korisliiga

Kova comeback-uutinen Korisliigassa: Thomas Gipson III palaa Kouvoihin

Kouvoissa mestaruutta vuonna 2016 juhlinut Thomas Gipson III tekee paluun joukkueeseen.

6.12.2023 17:30 Korisliiga

Kataja päihitti Kobrat PowerParkissa – Joonas Lehtoranta pelasi debyyttinsä käärmepaidassa

Vastikään Joonas Lehtorannalla vahvistunut Kobrat pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti PowerParkin Palace Areenalla mutta hävisi sen Kataja Basketille.

5.12.2023 10:00 Korisliiga

Seagullsin Mar’Qualen Grant Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon marraskuussa marssineen Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant on valittu kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

2.12.2023 21:28 Korisliiga

Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

1.12.2023 20:28 Korisliiga

Kultaranteinen Koivisto siivitti Vilppaan jälleen yhteen vierasvoittoon – Mäntynen Kouvojen voitto-ottelun pistehai

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas ja Kouvot saivat kumpikin vierasvoiton.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:29 Korisliiga

Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

28.11.2023 20:43 Korisliiga

Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

25.11.2023 19:00 Korisliiga

Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

24.11.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat tyly vieras Nokialla – Mäntysen tehoilta ei riittänyt Seagullsia vastaan

Miesten Korisliigan otteluvoitot merkittiin Kobrille ja Helsinki Seagullsille.

22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

Näytä lisää vastaavia