Salin ja Raitanen huippuiskussa Espanjassa – Madsen juhli kovaa voittoa

5.12.2022 07:58 Sasu Salin ja Remu Raitanen paukuttivat kovat pisteet tauluun viikonloppuna Espanjan kentillä ja Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun AEK voitti Kreikan liigan kärkikamppailun.

Alexander Madsen ja Sasu Salin jatkoivat hyviä kausiaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin oli taas heittokäsi kuumana, kun Teneriffa jatkaa Espanjan ACB-liigan kärkipaikalla voitettuaan Fuenlabradan 97-72 (47-34). Ottelussa 21 pistettä heittänyt Salin upotti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja täydensi tilastojaan myös levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on kymmenestä pelistään voittanut yhdeksän.

- Hoidimme homman hyvin. Ensimmäinen kymppi oli tiukka, mutta sitten saimme puolustuksen kuntoon ja kolmannella neljänneksellä katkaisimme heidän pelihalunsa aika hyvin. Kiva heittää, kun menee sisään, Susijengin kippari-kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana Remu Raitasen 25 pistettä jäivät laihaksi lohduksi, kun Albacete hävisi Palencian vieraana 81-101 (46-51). Raitaselle kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla AEK:n kaataessa Kreikan liigan kärkiottelussa Peristerin 73-70 (34-31). Madsen täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. AEK jakaa kärkipaikkaa Olympiakosin ja Peristerin kanssa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon valmentama Bonn palasi voittojen tielle kaatamalla vieraskentällä Mitteldeutscherin 91-74 (36-36). Bonn jakaa sarjan kärkipaikkaa Bayernin ja ALBA:n kanssa.
Ottelutilastot

Saksassa pelattiin myös Bundesliigan cupin puolivälieriä. Edon Maxhunin Merlins Crailsheimin tie nousi pystyyn, kun se hävisi kotonaan Ludwigsburgille 69-95 (35-54). Maxhunille kertyi neljä pistettä ja syöttö.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaamaan Academics Heidelbergin tie sen sijaan katkesi niukkaan 83-85 (52-39)-tappioon Oldenburgille.
Ottelutilastot

Max Besselinkin Göttingen ei pystynyt toistamaan viime viikonlopun temppuaan Saksan cupissa ALBA Berliiniä vastaan, vaan hävisi cupin ottelun selvästi 71-99 (46-51). Besselink pääsi jälleen isoille minuuteilla urakoiden 24 minuuttia tilastoiden siinä ajassa neljä pistettä, levypallon, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

2. Bundesliigassa Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin koutsaama Tigers Tübingen koki kauden toisen tappionsa taipuessaan niukasti Karlsruhe Lionsin vieraana 92-95 (52-55). Kivimäki kunnostautui erityisesti syötöissä ja riistoissa, kun hän tarjosi joukkuekaverilleen koripaikan seitsemästi ja nappasi vastustajalta pallon neljästi. Pisteitä hän heitti neljä.
Ottelutilastot

Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä, kun Phoenix Hagen otti kovan voiton kaataessaan vieraskentällä Jenan 93-70 (42-33). Hagen jatkaa kärkitaistelussa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Craiova nousi hurjan päätösneljänneksen (32-13) turvin 89-75 (37-37)-voittoon Targu Jiusta. Topias Palmi kerrytti Craiovan pistesaldoa kymmenellä pisteellä ja hän saalisti myös levypallon ja riiston. Shawn Hopkins kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen heitti yhden pisteen, kun Treviso hävisi Italian liigan ottelussa Scafatin vieraana 72-89 (44-48). Jantunen merkkautti lisäksi kaksi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Treviso on sarjan hännillä.
Ottelutilastot

Viime kaudella Itävallan liigassa St. Pöltenissä pelannut Aapeli Alanen on tehnyt sopimuksen Islannin liigassa pelaavan reykjavikilaisen KR:n kanssa. Alanen tilastoi ensimmäisessä ottelussaan kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, riiston ja torjunnan, kun KR hävisi IR:lle 88-95 (45-51). KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds juhli viikonloppuna kahta selvää voittoa Tokio Earthfriends Z:sta. Ensin Firebonds oli vahvempi numeroin 88-57 (39-27) Murphyn tehoillessa 16 pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa voittolukemat olivat vieläkin selvemmät Firebonds voittaessa 83-46 (46-16). Tällä kertaa Murphy saalisti kuusi pistettä, 11 levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo pääsi Norjassa juhlimaan voittoa, kun Fyllingen voitti kotikentällään Bärumin 76-72 (39-39). Aidoo täytteli tilastorivejään 11 pisteellä, kolmella levypallolla, viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja yhdellä torjunnalla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden palasi voittojen tielle Itävallassa kaatamalla Traiskirchen Lionsin 90-67 (50-40).
Ottelutilastot

 
26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

9.1.2023 16:16 Pääjuttu

Lauri Markkanen kuudetta kertaa vuoden koripalloilija

Lauri Markkasen, 213 cm ja 25 vuotta, putki Suomen vuoden koripalloilijana jatkuu edelleen. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin edesottamukset Susijengin, Utah Jazzin ja Cleveland Cavaliersin paidoissa vuoden 2022 aikana toivat hänelle kuudennen vuoden koripalloilijan nimityksen Suomen urheilutoimittajien vuosittaisessa äänestyksessä.

9.1.2023 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa nähtiin suomalaiskohtaamisia – Salinin Teneriffa varmisti paikan cup-huipennuksessa

Saksan Bundesliigassa nähtiin viikonloppuna kaksi sellaista koitosta, jossa suomalaisvalmentajat yrittivät pysäyttää suomalaispelaajien joukkueet. Espanjassa Sasu Salinin Teneriffa leimasi lipun Copa del Rey’hin.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

31.12.2022 14:22 Susijengi

Teneriffan kolmoslinko Sasu Salin: ”Tämä on hyvä paikka olla”

Susijengin kapteeni ja helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salin, 31, sai suotuisien otteluohjelmien ansiosta kokea ammattilaisurallaan tuiki harvinaisen Suomen joulun. Nyt joulu on vietetty ja Sasu on palannut Espanjan liigaan siivittämään joukkuettaan, sarjakärkeä hätyyttelevää Lenovo Teneriffaa kohti uusia urotekoja yhtenä sen kärkipelaajista.

31.12.2022 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa komeaan voittoon vuoden päätöksessä

Sasu Salinin edustama Teneriffa lähtee vuoteen 2023 Espanjan liigan sarjakakkosena päätettyään vuotensa voittoon. Japanissa Alex Murphyn tehot eivät riittäneet Hokkaidolle voittoisaan vuoden päätökseen.

28.12.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen hyvässä iskussa tärkeässä voitossa

Mikael Jantunen palasi joulun jälkeen vahvasti kentälle, kun hän auttoi Trevison tärkeään voittoon Italian liigassa.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

24.12.2022 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen tuuletti Bundesliigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Elias Valtonen pääsi paukuttelemaan henkseleitään Edon Maxhunille, kun Susijengin joukkuekaverit kohtasivat Saksan Bundesliigassa.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

18.12.2022 09:50 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Remu Raitasen vahva kausi Espanjan LEB Orossa sai jatkoa, kun hän rikkoi jälleen 20 pisteen rajan. Samaan rajapyykkiin ylsi myös Topias Palmi Romaniassa.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

12.12.2022 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella lupaava debyytti Rostockissa

Elias Valtonen teki ensiesiintymisensä Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesin riveissä ja pelasi heti mallikkaasti. Aatu Kivimäki oli niin ikään iskussa Saksassa, Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa Espanjassa ja Shawn Hopkins esiintyi väkevästi Romaniassa.

8.12.2022 15:14 Susijengi

Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

8.12.2022 06:38 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo johdatti Bonnin lohkovoittoon Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton voitettuaan omassa ottelussaan Pinar Karsiyakan ja Alexander Madsenin AEK voitti omassa ottelussaan Reggio Emilian. Samalla AEK piti jatkohaaveensa elossa.

5.12.2022 14:01 Susijengi

Elias Valtonen loppukaudeksi pelaajavuokralle Saksan Bundesliigaan

Viimeiset puolitoista kautta BAXI Manresaa Espanjan ACB-liigassa ja FIBA Mestareiden Liigassa edustanut Susijengin luottolaituri Elias Valtonen, 23, siirtyy loppukauden kattavalla pelaajavuokrasopimuksella Saksan Bundesliigan Rostock Seawolvesiin. Valtosen kevääseen 2024 asti ulottuva sopimus Manresan kanssa pysyy voimassa.

Näytä lisää vastaavia