Ranska ennakkosuosikkina Susijengin alkulohko A:ssa

3.9.2015 Susijengi aloittaa urakkansa EM-kisojen Montpellierin alkulohkossa 5. syyskuuta, kun avausottelussa vastaan astelee hallitseva Euroopan mestari ja koko kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluva Ranska. Isäntäjoukkueen jälkeen kaikki sijoitukset alkulohkossa ovat otettavissa, kun Suomen lisäksi lohkossa pelaavat Israel, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Puola.

Ranska ja Tony Parker lähtevät koko EM-kisoihin ennakkosuosikkina.

Evan Fournierin ja Ranskan jälkeen alkulohkon jokainen sijoitus on ennakkoon vielä avoin otettavaksi.

Omri Casspi ja Israel ovat Susijengin toinen vastus Montpellierissä.

Casspin lisäksi Susijengin alkulohkoa tähdittävät mm. "Puolan vasara" Marcin Gortat. Kuvat: Harri Vallila, Tomi Kaminen & Tytti Nuoramo.


Hallitseva Euroopan mestari oli ymmärrettävästä syystä suosittu harjoitusvastustaja, joka pelasi elokuussa peräti kymmenen harjoitusottelua. Ranska päätti kotiottelunsa puhtaasti kaatamalla Serbian, Venäjän, Ukrainan kahdesti, Georgian, Belgian ja Saksan.

Kolmessa vierasottelussa taas Suomen lisäksi Serbia oli vahvempi, mutta EM-kenraalissa Ranska onnistui voittamaan Saksan 63-68 kirjauttaen ensimmäisen vierasvoittonsa tänä kesänä.

Isäntämaa Ranska on kisoihin lähtiessä myös selkeä ennakkosuosikki, kun päävalmentaja Vincent Collet on saanut jalkeille aikamoisen tähtisikermän, jonka kirkkaimpana tähtenä viilettää NBA-tähti Tony Parker, joka on yksi Euroopan ja koko maailman parhaimmista takamiehistä.

Hakametsän Jäähallissa poissa olleet Charlotte Hornetsin Nicolas Batum ja Parkerin San Antonio Spurs -joukkuekaveri Boris Diaw täydentävät Ranskan kivijalat. Tähtinimet eivät jää siihen, vaan myös Rudy Gobert, Nando De Colo ja Evan Fournier ovat jättäneet jälkensä taalaliigan parketeille.

Isäntämaa ja kisojen ennakkosuosikki Ranska astelee Susijengiä vastaan lauantaina 5.9. Suomen vuoden 2015 EM-kisojen avauspelissä.

 


Israelilla vaikeuksia valmistautumisessa


Susijengin toisella vastustajalla Israelilla on ollut vaikeuksia valmistautumisjaksolla, kun israelilaiset onnistuivat nappaamaan vain yhden voiton. Israel katkaisi 6 pelin voittoputkensa kaatamalla elokuun lopussa Viron 74-56.

Sacramento Kingsin monipuolinen laituri ja Israelin ykköstykki Omri Casspi ei kuitenkaan ollut huolissaan joukkueensa kunnosta EM-kisoihin lähtiessä.

- Tämä voi olla klisee, mutta lähdemme kisoihin rekordilla 0-0. Jos voitamme tai häviämme kaikki harjoitusottelumme, sillä ei lopulta ole mitään väliä, Casspi kertoo FIBA:n haastattelussa.

Susijengin toisen vastustajan nimimiehiin kuuluvat Casspin lisäksi Euroliiga-pelaajia, kuten Gal Mekel, D'or Fischer, Yogev Ohayon, Yaniv Green ja Lior Eliyahu.

 


Venäjä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta


Venäjä lähtee kisoihin sekoituksella kokeneita veteraaneja ja lupaavia nuoria arvokisadebytantteja. Joukkueella riittää poissaoloja, mutta Venäjän laaja materiaali takaa, että joukkue taistelee lohkon jatkopaikasta tosissaan.

Kokenut Sergei Monia, tarkkakätinen Vitali Fridzon, VTB-liigan finaalien arvokkain pelaaja Andrei Vorontsehevits ja tuore kapteeni Anton Ponkrashov kuuluvat Venäjän kokeneeseen kaartiin. Nuorempaa sukupolvea taas edustavat mm. Andrei Zubkov ja ja 220-senttinen Andrei Desiatnikov.

Venäjä haki rytmiään Triestessä pelatussa turnauksessa, jossa venäläiset voittivat ensin Georgian ja yhdysvaltalaisen Michigan State -yliopiston, mutta hävisi kaksi seuraavaa otteluaan ensin Italialle 68-63 ja sitten Kreikalle 80-65.

- Olemme vihdoinkin päättäneet harjoitusottelut, jotka olivat totta puhuen väsyttäviä jatkuvan reissaamisen takia. Odotamme innoissamme, että oikeat ottelut alkavat, joukkueen varakapteeni Monia kommentoi.

 


Bosnia-Hertsegovinalla seitsemän kisakonkarin nippu


Bosnia-Hertsegovinalla katseet ovat tulevaisuudessa, kun suurimmat tähdet ovat EM-kisoista sivussa ja maan superikäluokat ovat vielä teini-ikäisiä. Tästä huolimatta päävalmentaja Dusko Ivanovic kykeni houkuttelemaan seitsemän pelaajaa, jotka olivat joukkueessa jo 2013 vuoden EM-kisoissa.

Kolmikko Nemanja Gordic, Edin Bavcic ja Elmedin Kikanovic ovat Bosnia-Hertsegovinan viime vuosien arvokisaryhmän vakiokauraa. Heidät täydentää Marko Sutalo, Muhamed Pasalic ja Andrija Stipanovic.

Mielenkiintoisena tulevaisuuden nimenä Bosnia-Hertsegovinan EM-joukkueessa on Nedim Buza, joka dominoi aiemmin kesällä 20-vuotiaiden EM-kisojen pistetilaston kolmanneksi.

Bosnia-Hertsegovina valmistautui kisoihin Zagrebissa pelatussa turnauksessa, jossa voitti Israelin ja Viron, mutta hävisi Kroatialle.

 


Marcin Gortat ja Puola


Puola lähtee kisoihin järjestämänsä Bydgoszcz Basket Cupin voittajana, kun selvittivät tiensä turnauksessa voittamattomina vieden Islantia, Belgiaa ja Libanonia.

Puolan pelaaminen henkilöityy vahvasti NBA-sentteri Marcin Gortat, jonka fysiikasta kertoo jo pelkästään lempinimi ”Puolan vasara”. Gortatin oppipoikana kisarosterissa on 21-vuotias ja 215-senttinen Prezmyslaw Karnowski.

Veteraanit Lukasz Koszarek ja A.J. Slaughter pitävät huolen Puolan pelinrakentamisesta ja Adam Waczynski ja Mateusz Ponitka täyttävät laiturien tontit.

Puola on Susijengin viimeinen alkulohkon vastustaja Montpellierissä torstaina 10.9.

 

Lisätietoja: EuroBasket2015: Puola
 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

8.9.2017 14:50 EM-kilpailut

Susijengin jatkopelit alkavat – puolivälieräpaikan tiellä vanha, tuttu Italia

Helsingin EM-alkulohkossaan pelaamastaan viidestä ottelusta neljä voittanut Susijengi on asettunut Istanbuliin ja aloittaa EM-jatkosarjansa kohtaamalla lauantaisessa neljännesvälierässä Italian. Susijengi ja Italia ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kohdanneet 11 kertaa, ja kohtaamisissa kymmenestä Italia on onnistunut vääntämään voiton.

8.9.2017 12:55 EM-kilpailut

Koponen ja Koivisto EM-alkusarjan tilastokärkinä, Markkanen kovaa valuuttaa

Kun vuoden 2017 EM-kisojen alkusarjan ottelut ovat muuttuneet osaksi koripallohistoriaa, löytyy kisojen tilastokärkien joukosta tukku suomalaisnimiä. Petteri Koponen jakaa kisojen syöttökuninkaan tittelin, Mikko Koivisto komeilee kisojen tarkimpana kolmen pisteen heittäjänä ja Lauri Markkanen on tehnyt tuhojaan piste- ja tehotilastoissa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

6.9.2017 13:35 EM-kilpailut

Susijengi ja Islanti mittelevät kentällä ja katsomossa Helsingin EM-alkulohkon päätöspelissä

Islannin urheiluhistorian toiset koripallon EM-kisat ovat sujuneet joukkueelta alakanttiin – neljä tappiota suurin numeroin. Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kuitenkin varoittaa omiaan ylenkatsomasta keskiviikon vastustajaansa. Yli 2,000 maanmiehensä edessä pelaava Islanti pääsee otteluun paineitta ja janoaa suurta päänahkaa kisaisännästä.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

5.9.2017 EM-kilpailut

Susijengin katsojaennätys jälleen uusiksi

Suomen EM-kotikisojen ottelu Kreikkaa vastaan keräsi Hartwall Arenalle jälleen jättiyleisön, ja maajoukkueiden uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemiin 12 327.

4.9.2017 16:10 EM-kilpailut

Nuori Kreikka pelaa voimapalloa ja pyrkii lähelle koria

Jo kolmannen peräkkäisen trilleriottelun EM-kotikisayleisölle tarjonnut Susijengi jatkaa EM-alkulohkourakkaansa tiistain myöhäisillan derbyllä Kreikkaa vastaan. Kreikka murjoi kisa-avauksessaan Islannin, mutta on sittemmin taipunut niin Ranskalle kuin Sloveniallekin ja taistelee Suomea vastaan kynsin hampain mahdollisuudestaan edetä Istanbulin jatkopeleihin.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

3.9.2017 12:15 EM-kilpailut

Kookas Puola suojelee koria ja jauhaa settipelejä

Kohdattuaan EM-kotikisojen ensimmäisissä otteluissaan modernia vauhtikoripalloa pelaavat Ranskan ja Slovenian saa Susijengi sunnuntaina kokea tuulahduksen itäeurooppalaisesta koripallosta, kun Puola juoksee Suomea vastaan Hartwall Areenalla. Susijengin apuvalmentajan Mikko Larkaksen mukaan Puola-ottelun avain on huolellisuus.

Näytä lisää vastaavia