Ponteva ja Honka kohtaavat lauantaina TV-ottelussa

13.10.2017 Voittoputkessa porskuttavat Hyvinkään Ponteva ja Tapiolan Honka kohtaavat lauantaina naisten Korisliiga-kierroksella. Ottelu näytetään Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

Taru Tuukkanen on nakuttanut Pontevalle alkukaudesta 22.7 pisteen keskiarvot.

Heta Korpivaara palasi äitiyslomalta koripalloparketeille. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan pirteästi kahdella vierasvoitolla aloittanut Tapiolan Honka matkustaa lauantaina hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan vieraaksi Martinhalliin. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan Yle TV 2 -kanavalla kello 16.50 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana myös Yle Areenassa.

 

Ponteva jäi vastaantulijaksi kauden avausottelussaan Peli-Karhuja vastaan, mutta korjasi tilastojaan voittamalla kaksi seuraavaa vieraskentällä pelattua ottelua. Ponteva pelasi viimeksi torstaina hakien sarjapisteet HBA:lta Helsingistä. Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen aaltoileva peli vaatii vielä hiomista.

– Ajoittain peli on ollut hyvää, mutta meillä on vaikeuksia pitää 40 minuuttia kasassa korkeaa suoritustasoa. Se on toisaalta alkukaudesta ymmärrettävää.

– Tämä on toisaalta sellainen laji, että joukkueen pitää kehittyä matkan varrella.

 

Sopanen uskoo, että HyPon vahvuudet ovat löytyneet alkukaudella puolustuspäästä.

– Olemme hyvä puolustuspään joukkue silloin kun hommat toimii. Suurin vahvuutemme Taru Tuukkasen lisäksi on se, että takapelaajamme ovat nopeita ja hyviä, aggressiivisia puolustajia. Teemme vastustajan hyökkäysten aloittamiset vaikeaksi.

Sopanen näkee, että lauantain vastustajan riveistä löytyy paljon laatua.

– Hongalla on todella hyvä aloitusviisikko ja kuudes pelaaja. Monta korintekijää ja monenlaista osaamista.

Vaarallisimmaksi Hongan hyökkäyksestä Sopanen nimeää äitiyslomalta parketeille palanneen Heta Korpivaaran.

 

Tapiolan Honka ei ole päässyt pelaamaan vielä kotihallissaan, mutta kahdesta vierasottelusta on tuloksena kaksi voittoa.
– Oli hyvissä ajoin tiedossa, että aloitamme kauden vieraskentillä, kun meidän kotihallia piti remontoida. Samaa korista yritämme pelata niin koti- kuin vieraskentällä. Voittaminen tietysti helpottaa asioita, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.
Tapiolan Hongan pistepörssin kärjestä löytyy Heta Korpivaara. Myös Roosa Lehtoranta on pelannut pirteästi kauden avausotteluissa. Kujansivu kertoo, että pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja sarjan, mikä on helpottanut kauden avaamista uudella joukkueella.

– Se on pieni etu, vaikka olemmekin uusi joukkue. Sarja on tuttu ja pelaajat tuttuja.

 

Kujansivun mukaan Hongan ryhmitys on kasattu amerikkalaisvahvistuksien Wilesia Hardyn ja Kiana Johnsonin sekä Korpivaaran ja Lehtorannan ympärille.

– Tässä nelikossa on meidän pelillisesti tärkeimmät pelaajat ja siihen ympärille hyviä suomalaisia roolipelaajia.

Kujansivu uskoo, että Pontevan vahvuus on joukkueen laajassa kokoonpanossa.

– Kyllä Hyvinkään vahvuus varmaan Tarun (Tuukkanen) lisäksi liittyy siihen, että heillä on sarjan levein joukkue tällä hetkellä. Hyvinkää jos joku kestää sen, että heiltä puuttuu viisikosta pelaajia.

 

 


Yle näyttää sunnuntaina myös miesten Korisliigan ottelun Kataja–Vilpas Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan kello 16.48 alkaen.
 

 
21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

Näytä lisää vastaavia