Peli-Karhut jatkoi voittokulkuaan – Pyrintö putoaa kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas

19.2.2022 18:44 Molemmissa jatkosarjoissa pelattiin kaksi ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin PeKa:lle ja HBA:lle. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät Catz ja FoA.

Elina Aarnisalo oli hyvässä vireessä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz puolusti Pyrinnön nurin

Lappeenrannan Catz matkasi alemman jatkosarjan ottelussa Pyrinnön vieraaksi. Catz selvisi ottelusta voittajana 74-49.

Avauspuolikkaalla Catz oli ottelussa niskan päällä ja vei molemmat jaksot nimiinsä. Lappeenrantalaisryhmä teki kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen hankalaksi ja pääsi puoliajalle johdossa 35-23.

Vierasjoukku kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Se pääsi päätösjaksolle 23 pisteen etumatkalta.

Pyrintö ei kyennyt enää nousemaan taistelemaan voitosta. Catz nappasi sarjapisteet 74-49.

- Pelasimme joukkueena vahvasti korillla, syötöissä ja levypalloissa. Taistelimme hyvin alusta loppuun asti ja kaikki antoivat oman panoksensa joukkueen eteen, mikä auttoi meitä tänään voittamaan, Catzin Seairra Barret pohti ottelun jälkeen.

Barret oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 18 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elena Melto pussitti 17 pistettä ja napsi seitsemän levypalloa. Anni Nurminen teki Pyrinnölle 11 pistettä.

- Meitä vaivaa loukkaantumiset ja se näkyy tietenkin tässä pelaamisessa. Korintekijoiltä olisi kaivattu enemmän ja naapurilla taas oli täysi rosteri, mikä ei ainakaan helpottanut asiaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa:lle paikallisvoitto

Kouvottaret emännöi ylemmässä jatkosarjassa Kotkan Peli-Karhuja. PeKa jatkoi hyvää virettään, kun se vei derbyn nimiinsä 75-58.

Ottelun avauspuolikalla nähtiin tasaista koripalloa. Molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan yhden jakson. PeKa pääsi puoliajalle kolmen pisteen johdossa.

Myös kolmannella jaksolla sama meno jatkui eikä kumpikaan joukkue päässyt karkaamaan. Viimeiselle tauolle mentiin jännittävästä tilanteesta, kun vieraat johtivat 51-47.

Kotkalaiset ratkaisivat voiton pelamaalla vahvan päätösjakson. Joukkue jatkoi voittoputkeaan, kun se voitti 75-58.

Naomi Davenport kasasi tupla-tuplan. Hän upotti 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta pussitti 18 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki Kouvottarille 21 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

Ottelutilasto

Märsky ylivoimainen

Ylemmässä jatkosarjassa HBA-Märsky teki pitkän vieraspelireissun, kun se matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Joukkue toi sarjapisteet mukanaan Helsinkiin, kun se voitti 98-59.

Helsinkiläisryhmä aloitti ottelun ryminnällä. Se karkasi jo avausjakson aikana omille teilleen. Tauolla se johti ottelua 29-12.

Toisella jaksolla peli muuttui tasaisemmaksi, mutta Vimpeli ei onnistunut kaventamaan eroa. Puoliajalla vierasjohto oli 19 pistettä.

HBA pelasi myös ottelun toisella puolikkaalla vahvasti ja piti huolen siitä, että Vimpeli ei päässyt uhkaamaan sen voittoa. Se kasvatti johtoaan molemmilla jaksoilla ja voitti ottelun lopulta muskaavalla erolla 98-59.

Saana Kujala keräsi tilastoihinsa tupla-tuplan. Hän upotti 23 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Elina Aarnisalo pussitti 23 pistettä. Kym Royster teki joukkueelleen 24 pistettä ja otti 15 levypalloa. Hän jäi kuitenkin turhan yksinäiseksi.

Ottelutilasto

FoA kaatoi Hongan

Päivän myöhäisin ottelu pelattiin Forssassa, kun Honka matkasi Alun vieraaksi. FoA otti toisen peräkkäisen voittonsa 81-63.

Avausjaksolla vieraiden puolustus oli vaikuksissa Alun hyökkäyspelaamisen kanssa. Jakso päättyi tilanteessa 25-11.

Toisella jaksolla Honka pääsi otteluun paremmin sisään. Se onnistui kaventamaan kotijoukkueen johtoa ja puoliajalle mentiin tilanteessa 40-31.

Vieraat veivät nimiinsä myös kolmannen jakson. Viimeiselle tauolle mentiin jännittävässä tilanteessa, kun kotijoukkue johti ottelua kuudella pisteellä.

Päätösjaksolla Alku pudotti espoolaiset kyydistä. Joukkueen puolustus hienosti ja hyökkäyspäässäkin nähtiin onnistumisia. Ottelu päättyi forssalaisten voittoon 81-63.

Davida Dale upotti 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Josefiina Rinnevuori heitti uransa ennätyspisteet 16 pisteellä. Hän osui neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Carmen Tyson-Thomas pussitti Hongalle 28 pistettä ja keräsi 17 levypalloa.

Ottelutilasto

 
28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

27.6.2022 09:00 Naisten Korisliiga

Ellen Järvinen ja Niina Sedano Pyrinnön liigajoukkueeseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut kaksi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun naisten I divisioonan parhaaksi valittu Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano siirtyvät Pyrintöön.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

20.4.2022 15:35 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deerille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kouvottarien Taeler Deerille 300 €:n sakkorangaistuksen.

Näytä lisää vastaavia