Namika Lahti voiton makuun, Bisons ja Pyrintö yhä tappiottomia

19.10.2013 20:50 Yksi Korisliigan neljästä nollakerholaisesta avasi voittotilinsä neljännellä yrittämällä, kun Namika Lahti taiteili tasapainoisella joukkuepelaamisella Uudenkaupungin Korihait satimeen luvuin 95–85 (46–45). Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö jatkavat Korisliigassa tappiottomina kukistettuaan lauantaina Korikobrat ja Vilppaan.

Eldar Skamon Namika juhli kauden avausvoittoaan Lahden Suurhallissa.

Storm Warren mylvi tupla-tuplan Korihaita vastaan.

Frank Robinsonin Bisons pöllytti Korikobria Lapualla.

Antero Lehton hurja lokakuu jatkui Salossa. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Mallikasta kaukoheittopeliä esittäneet Namika Lahti ja Korihait tarjosivat lauantaina viihdyttävän ja yleisöönmenevän huippuottelun, jonka päätteeksi Namika kuittasi kauden ensimmäisen voiton hulppeassa Lahden Suurhallissa.

 

Namika alkoi vähitellen karistaa Korihaita kannoiltaan kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Korihait vaani seitsemän minuuttia ennen pelin loppua kolmen pisteen päässä (71–68), kunnes Vesa Heinosen kolmonen, Tommi Huolilan kakkonen ja Storm Warrenin vapaaheitot kasvattivat kotijohdon kymmeneen.

 

Korihait nousi vielä parhaimmillaan viiden pisteen päähän, mutta Lahti pääsi lopulta kiittämään kotikatsomoa kymmenen pisteen voitto taskussaan.

 

Päävalmentaja Ilkka Palviainen sai tasaisesti tehoja koko miehistöltään. Lahtelaisten pistehaina kunnostautui Eldar Skamo (20/5/4 syöttöä), Storm Warren (16/11) kietoi tupla-tuplan ja Warrenin kanssa samaan pistemäärään ylsivät lisäksi Dan Oppland (16/6) ja Robert Arnold (16/6/5 riistoa).

 

Lahtelaisten talkooporukassa kiitettävään suoritukseen ylsivät myös Vesa Heinonen (12/2/3 syöttöä), Valtteri Mäkäläinen (9/1) ja Tommi Huolila (6/3). Erityisesti Huolilan energinen pelaaminen kirvoitti aplodeja kotikatsomosta.

 

Korihaista Josh Dollard (22/9/4 riistoa), Sam McLaurin (16/9), Chace Stanback (16/5/3 syöttöä) ja Sami Ikävalko (15/1/5 syöttöä) olivat neljä vahvaa miestä.

 

Bisons ylivoimainen Lapualla

 

Pohjanmaalla nähtiin liigan kärkipään ja häntäpään kohtaaminen, kun tappiottomasti Korisliiga-kautensa ja rohkaisevalla voitolla Eurocup-urakkansa aloittanut loimaalainen Nilan Bisons matkusti voitottoman Lapuan Korikobrien vieraaksi.

 

Joukkueiden materiaaliero oli ilmeinen jo avausjaksolla. Mikko Koivisto pussitti kolme kolmosta viiteen minuuttiin ja loimaalaiset puristivat Korikobrat ahtaalle puolustuksellaan. Bisons-valmentaja Greg Gibson peluutti lopulta koko tusinaansa tasaisesti ja vierasjoukkueen peliaika jakautuikin 13 ja 28 minuutin väliin.

 

Pelitilanneheittonsa 56% tarkkuudella kairanneista loimaalaisista Koivisto (14/6), Frank Robinson (17/3), Ville Mäkäläinen (16/3) ja Matti Nuutinen (13/3) nakuttelivat korkeimmat pisteet.

 

Korikobrista Brad Reese (15/8) nousi pisteykköseksi. Kotijoukkueen pirtein oli kuitenkin Marcel Liukko (12/3).

 

Pyrintö hiljensi Salohallin

 

Salon Vilpas on viime kausina ollut Tampereen Pyrinnölle hankala vastus, mutta lauantaina Pyrintö sai Salohallin hiljaiseksi suvereenilla esityksellä jatkamalla voittoputkeaan neljän pelin mittaan 59–90 (31–49)-voitolla.

 

Peli-iloa pursunut Pyrintö sai Vilppaan pelin näyttämään tahdottomalta ja tahmealta jo toisesta neljänneksestä alkaen. Pyrintö vei toisen neljänneksen alussa pariminuuttisen 12-0, eikä Vilppaasta ollut enää kirijäksi salolaisheittojen osuessa Salohallin rautoihin.

 

– Onnistuimme toteuttamaan puolustuskonseptiamme lähes täydet 40 minuuttia. Muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta pelasimme puolustuksessa tänään todella nappiin ja aivan kuten etukäteen olimme suunnitelleet, Pyrinnön kippari Antero Lehto iloitsi Pyrinnön nettisivujen otteluraportissa.

 

Lehto (20/2/4 syöttöä/3 riistoa) oli jälleen joukkueensa ykköslinko. Damon Williams (18/9/2 blokkia), Kelvin Lewis (15/3) ja BJ Raymond (12/10/3 riistoa) myös ansioituivat salolaisten narraamisessa.

 

Viidestä pelistään yhden voittanut Vilpas sai Joseph Harrisilta 12 pistettä ja James Padgettilta 12 levypalloa.

 

Pyrintö ja Bisons ovat kumpikin voittaneet neljä ottelua. Liigan kolmas tappioton joukkue on Tapiolan Honka kolmella voitollaan.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Näytä lisää vastaavia