Suomen Cup -ennakko: naiset lähtevät mestaruusjahtiin kutkuttavista asetelmista

14.1.2022 11:20 Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina. ToPo:n ja HBA:n kohtaaminen alkaa 11:15 ja PeKa sekä EBT iskevät yhteen kello 14:30 alkaen. Finaali pelataan sunnuntaina kello 17:15 alkaen. Ottelut ovat nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Naisten Suomen Cupin välierät

La 15.1. klo 11.15 Torpan Pojat – HBA-Märsky YLE TV2
La 15.1. klo 14.30 Peli-Karhut – Espoo Basket Team YLE Areena
Su 16.1. klo 17.15 Finaali YLE TV2


Helsinkiläiset ToPo ja HBA taistelevat finaalipaikasta

Toisessa välieräparissa kohtaavat HBA-Märsky sekä ToPo. Märsky saa siinä mielessä finaaliviikonloppuun pienen edun, sillä turnaus pelataan joukkueen kotihallissa, jossa se on esittänyt hienoja otteita.

- Olemme pelanneet kotihallissa hyvin tällä kaudella. Saamme siitä ehkä vähän itseluottamusta, HBA:n Liisa Taponen pohtii.

Ensimmäistä kauttaan Helsingissä pelaava Taponen odottaa tulevaa viikonloppua innolla, vaikka myöntääkin, että formaatti tuo omat haasteensa.

- Final Four vaikuttaa hyvältä ratkaisulta. Tietysti finaalijoukkueille tulee kaksi peliä peräkkäin, mutta yhdessä paikassa toteutettava turnaus vähentää matkustusta ennen loppukevään tiukkaa peliaikataulua, Taponen pohtii.

HBA on pelannut pirteästi ja on Naisten Korisliigassa viidentenä. Joukkueella on kasassa laadukas nippu, josta löytyy useampia ratkaisijoita. Hienoa kautta ovat pelanneet mm. Saana Kujala, Kati Ollilainen, Henna Sandvik sekä Elina Aarnisalo.

- Pelien ollessa tauolla olemme joukkueena keskittyneet puolustus- ja kamppailupelaamiseen. Odotamme turnausta innolla, sillä HBA ei aikaisemmin ole pelannut Suomen Cupin välierissä, Taponen sanoo.

Vastaan asettuvalla ToPo:lla on ainakin kokemuksen tuoma etu puolellaan.

- ToPo on kova vastus. He ovat kokeneita, taitavia ja urheilullisia, Taponen päättää.

Myös ToPo:n leirissä peliä odotetaan innolla.

- Se, että pelit on keskitetty yhteen viikonloppuun, on hieno uudistus. Tietysti olisi vielä hienompaa, jos yleisö pääsisi paikan päälle, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Pitkällä tauolla ToPo on keskittynyt omaan tekemiseen. Viime viikkoina keskittyminen on ollut tuntuman takaisin saamisessa.

- Olemme todella innoissamme, että pääsemme pelaamaan pitkän tauon jälkeen, Kuusi sanoo.

ToPo on joukkueista se kokeneempi. Isoissa rooleissa tällä kaudella ovat pelanneet mm. ikinuori Taru Tuukkanen sekä Erika Davenport. Lisäksi Suomen kentiltä tuttu Gabriela Bronson on tuonut piristysruiskeen joukkueen pelaamiseen. Välierään joukkueen sävelet ovat selvät.

- Meidän täytyy huolehtia pallosta. Lisäksi siirtymäpuolustus ja pelirohkeus ovat isossa roolissa, Kuusi pohtii.

ToPo:n päävalmentaja ei aliarvioi vastustajaa. Hän tietää, että joukkueella on edessä iso työ, jotta finaalipaikka varmistuu.

- HBA on urheilullinen, fyysinen ja aggressiivinen. He pyrkivät pitämään kovaa intensiteettiä sekä tempoa. He pyrkivät suoraviivaisesti korille ja puolustuksellisesti rikkomaan meidän peliä, Kuusi päättää.

Peli-Karhut ja EBT tavoittelevat finaalipaikkaa

Viime kauden finalistit kohtaavat tällä kertaa toisensa jo välierävaiheessa. PeKa lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta myös EBT on saanut pelinsä kulkemaan tahmean alkukauden jälkeen.

Oman mausteensa viikonloppuun tuo täksi kaudeksi tullut Final Four -formaatti.

- Normaalissa tilanteessa formaatti on varmasti hyvä, kun saadaan yleisö ja kannattajat paikalle. Koronatilanteen johdosta yleisöä ei kuitenkaan pääse paikalle, joten se latistaa tunnelmaa, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen pohtii.

Naisten Korisliigassa kotkalaiset liitävät kahdeksan ottelun voittoputkessa. Isossa roolissa ovat olleet amerikkalaiset Zykera Rice sekä joulukuun Valopilkkupalkinnon pokannut Naomi Davenport. Koronatilanteesta johtuen joulutauko venyi pitkäksi, mutta aika on käytetty harjoitellen.

- Olemme pyrkineet pysymään terveinä. Tauon aikana olemme harjoittelussa keskittyneet pelillisten asioiden kehittämiseen. Joukkueessa on odottava ja jännittynyt tunnelma. Haluamme näyttää parastamme viikonloppuna, Hartonen kertoo.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen Cupin voiton uusiminen.

- Meidän täytyy pystyä pelaamaan omilla vahvuuksilla molemmissa päädyissä. Tietysti tarvitaan myös hieman onnea, Hartonen sanoo.

- Vastassa on hyvä intensiivistä korista pelaava joukkue, jonka pelaajilla on mahdollisuus toteuttaa itseään. Haaste on meille kova, Hartonen päättää.

Myös espoolaisten leirissä finaaliviikonloppua odotetaan jo innolla. EBT:n päävalmentaja Niko Hellman jakaakin kiitosta uudistuksesta.

- Hyvä muutos. Tällä tavalla saadaan tapahtumasta isompi, joka näkyy toivottavasti katsojamäärissä, hän pohtii.

Myös EBT:llä on ollut omat haasteensa harjoittelun kanssa.

-  Epidemiatilanteen takia jokaisella joukkueella on varmasti ollut omat haasteensa yhtäjaksoisen ja ehjän harjoittelun toteuttamisessa. Epävarmuustekijät vaikuttavat ihmisiin erilailla, mutta meillä on ollut harjoituksissa pirteä meininki, Hellman pohtii.

EBT:n kauden alku oli haastava. Joukkue on kuitenkin saanut pelinsä raiteilleen. Isossa roolissa siinä ovat olleet amerikkalaiset Kelsey McClure ja Alyesha Lovett. Kotimaisista pelaajista Sanni Tuomisto ja Lotta Vesiluoma ovat jatkaneet kehittymistään. Kaiken pitää onnistua, jotta joukkue etenee finaaliin.

- Meidän täytyy saavuttaa läsnäolon tasossa uusia ennätyksiä, jotta pystymme vastaamaan Peli-Karhujen asettamaan haasteeseen. Kamppailutilanteet ovat isossa roolissa, Hellman kertaa.

Kotkalaiset ovat vieneet kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä, joten haastetta riittää.

- Vastassa on iso joukkue, jolla on sarjan laadukkain pelaajamateriaali. Lisäksi heillä on hurjasti enemmän kokemusta, EBT:n päävalmentaja päättää.


Naisten Suomen Cupin välierät
La 15.1. klo 11.15 Torpan Pojat – HBA-Märsky YLE TV2
La 15.1. klo 14.30 Peli-Karhut – Espoo Basket Team YLE Areena
Su 16.1. klo 17.15 Finaali YLE TV2

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia