Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 1/2: Espoo United, Kouvottaret ja HBA tuovat uusia tuulia, HyPo ja ViVe nälkäisinä kauteen

29.9.2016 Naisten Korisliiga käynnistyy osaltaan kolmen ottelun voimin lauantaina. Sarjaan uusia tuulia tuovat divarista nousseet Kouvottaret, Helmi Basket HBA sekä Tapiolan Hongan tuoreempi versio, Espoo United. Viime kaudella vahvasti Lappeenrannan Catziä horjuttaneet Vimpelin Veto sekä hopeaa saalistanut Hyvinkään Ponteva lähtevät jälleen mitalin kiilto silmissä kauteen.

Wilesia Hardy palaa Vimpeliin viimeistelemään, minkä loukkaantuminen keskeytti viime kaudella.

Elina Mikkolan Kouvottaret raivasivat tiensä kahdessa kaudessa kakkosdivarista Korisliigaan.

Reetta Piipari pyörittää jälleen peliä Naisten Korisliigassa vuoden tauon jälkeen.

Helmi Tulonen johdattaa HBA:n "koulujoukkueen" Naisten Korisliigaan ensimmäistä kertaa.

Taru Tuukkanen uskoo HyPon pystyvän ylläpitämään korisbuumia Hyvinkäällä myös tällä kaudella. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Oma Design.

Ryminällä kakkosdivarista naisten I divisioonassa vietetyn kauden jälkeen pääsarjatasolle noussut Kouvottaret lähtee kauteen päävalmentaja Mika Hartosen keräämällä sopivalla sekoituksella nuoruuden intoa sekä kokemusta.

- Olin jäämässä sivuun lajin parista, mutta käytyäni keskusteluja muutaman pelaajan kanssa sai minut palaamaan Kouvolaan ja aloittamaan Kouvottarien valmentamisen, Hartonen kertoo.

Kouvolaan täksi kaudeksi uusien tuulien mukana on purjehtinut Korisliiga-kokemusta omaavat Ulriikka Nuolikoski, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind. Amerikkalaispelaajien tontit täyttävät suoraan yliopistoista saapuvat Jacqueline Luna-Castro ja Khadjah Sessions.

- Tavoitteenamme on pelata vauhdikasta koripalloa.

Helmi Basket HBA täynnä talenttia

Naisten maajoukkuevalmentaja Pekka Salmisen luotsaama nousijajoukkue Helmi Basket HBA koostuu puolestaan lukioikään kuuluvien pelaajien ikäluokkiensa maajoukkuetähdistä, joista muun muassa Helmi Tulonen sekä Selina Dockery ovat päässeet haistelemaan jo naistenkin maajoukkueen ilmapiiriä.

- Meille jokainen päivä ja ottelu on oppimista ja tuleva kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, HBA-luotsi Salminen miettii.

Euroopan huipulle sekä yliopistopiireihin pelaajia jalostava Helsinki Basketball Academy on alkavan kauden käynnistyessä uudenlaisen haasteen edessä, sillä viime kaudella joukkueelta odotettiin menestystä. 

- Olimme ennakkosuosikkeja divarissa viime kaudella, mutta tällä kaudella lähdemme varmasti altavastaajan asemasta kauteen, joten siinä on suurin ero meille liigan ja divarin välillä, joukkueen peliä pyörittävä Nina Augustin pohtii.

Naisten Korisliigaa jäähallissa Espoossa

Oman mausteensa alkavaan kauteen tuo vielä viime kaudella Tapiolan Honkana kotiottelunsa Tapiolan urheiluhallissa pelannut Espoo United, joka vie tällä kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Metro Areenalle.

Mikäpä on jäähallitason puitteissa pelata, kun päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on tuoda parketille kotijoukkueen peliasussa Reetta Piiparin, Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran sekä kotimaan pääsarjaan Tampan yliopistosta palanneen Ellen Nurmin kaltaisia nimiä. Unohtamatta nuorten maajoukkueissa loistaneita Minna Malia, Leila Kaajasaloa tai Kia Vaalavirtaa.

- On mahtavaa saada mahdollisuus päästä pelaamaan Reetan, ”Didin” ja Hetan kaltaisten pelaajien kanssa. Lähtiessäni ToPosta Yhdysvaltoihin olin vielä aikamoinen keltanokka, mutta yliopistossa kasvoin enemmän joukkuetta johtavan pelaajan rooliin, josta on varmasti apua myös Espoossa, Nurmi valoittaa.

- Tilanteemme on valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Meillä on sopivassa suhteessa nuoria pelaajia sekä kokeneempia vastuunkantajia. Meidän pelissämme kannattaa tarkkailla pelitapamme kehittymistä kauden mittaan, Kimmo Kujansivu summaa.

Vimpelillä tavoite parantaa viime kaudesta

Lähinnä pesäpallokaupunkina tunnettu Vimpeli oli tekemässä itsestään myös koripallokaupunkia viime kaudella, mutta joukkueen pelistä lähti suuren suuri palanen pois koko sarjan pisteykkösen Wilesia Hardyn loukkaantumisen myötä ja runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Vedon kohtalona oli tippua puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on penkin päässä operoivan Jarkko Havun mukaan parantaa viime kaudesta voittamalla ainakin yksi pudotuspeliottelu. Tätä tavoitetta lähtevät täyttämään ViVen omien kasvattien lisäksi joukkueeseen palaava Hardy, amerikkalaispelaajat Ashley Luke, Olivia Nash sekä Forssasta siirtynyt Noora Järvikangas.

- Kaksi kauttaa on matkaa takana Naisten Korisliigassa ja matka on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kolmanteen kauteen lähdemme oikein luottavaisin mielin, etenkin kun joukkueen runko on pysynyt samana, Havu iloitsee.

Ponteva on luonut korisbuumin Hyvinkäälle

Kauden 2015/16 päätteeksi seurahistorian ensimmäisen Naisten Korisliiga -mitalin saalistanut Hyvinkään Ponteva loi kaupunkiin hurjan koripallobuumin pudotuspelien aikana ja kotifinaalissa Catzia vastaan joukkuetta kannusti loppuunmyyty Martinhalli. Kokenut Taru Tuukkanen toivoo saman menon jatkuvan myös tällä kaudella.

- Onhan se ollut mahtavaa olla mukana tälläisessä ja toivottovasti buumi jatkuu fanien ja kaupungin toimesta tälläisenä myös alkavalla kaudella.

Joukkue menetti takakentältä kaksi tärkeää palasta kesän aikana, kun Anni Mäkitalo suuntasi Ranskaan ja Anni Jämsä Saksaan. Kaksikkoa paikkaa kuitenkin tuoreen päävalmentajan Miikka Sopasen rekrtyoima Darius Faulk sekä paluun pääsarjatasolle tekevä Kaisa Höök.

- Olen vasta hiljattain päässyt joukkueen mukaan nuorten maajoukkuetehtävien päätyttyä, mutta HyPo ei ole onneksi ensimmäinen uusi joukkue urallani, joten olen osannut valmistautua tähän kuitenkin. Meillä on myös sellainen joukkue, että mikäli valmentaja ei täysin munaa, ei hän pysty pilaamaan täysin pelaajien pelaamista, Sopanen valoittaa joukkueensa tilannetta.

 
30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia