Murphyn veljekset hyvässä vauhdissa

26.4.2021 09:10 Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

Erik ja Alex Murphy olivat tehokkaina viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salinin 10 pistettä, yksi levypallo ja syöttö eivät riittäneet tällä kertaa Teneriffalle voittoon, vaan Joventut Badalona oli kotonaan vahvempi numeroin 90-85 (44-36). Emir Sulejamnovic sai tilastorivilleen yhdet merkinnät sekä levypallo- että syöttösarakkeisiin. Teneriffa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

LEB Orossa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alex Murphy kohtasi Roope Ahosen. Murphyn Granada otti tärkeän voiton Ahosen Breoganista 97-80 (43-29). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla. Ahonen kasasi tilastorivilleen neljä pistettä, syötön ja riiston. Breogan pitää LEB Oron kärkipaikkaa ja Granada seuraa voiton päässä toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi voitot Aomori Wattsin kanssa viikonlopun peleissä.

Ensimmäisessä pelissä Aomori oli vahvempi 86-77 (32-32) Murphyn tehoillessa 21 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Firebonds sai revanssin toisessa kohtaamisessa vieden sen nimiinsä 86-83 (44-30). Murphy hääri jälleen vahvasti 20 pisteen, seitsemän levypallon, syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg oli loppuviikosta kahdesti tositoimissa. Perjantaina Strasbourg ei pystynyt yllättämään sarjakärki Monacoa, vaan taipui 70-82 (46-39). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.
Ottelutilastot

Viikko päättyi Strasbourgin kannalta kuitenkin onnellisesti, kun se voitti Roannen selvästi 87-74 (42-40). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä palasi takaisin Aix-Mauriennen kokoonpanoon lievän loukkaantumisen jälkeen, mutta Aix-Maurienne hävisi jatkoajan jälkeen Fos-sur-Merille 88-89 (79-79, 39-40). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Kantoselle kirjattiin kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Carl Lindbom hyppäsi takaisin Antibesin rivistöön oltuaan pari peliä sivussa henkilökohtaisten syiden takia, mutta sekään ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon Paris Basketballista. Antibes joutui taipumaan kotikentällään 66-88 (35-42). Lindbom sai tilastoihinsa kolme levypalloa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Marius van Andringan Lorient pääsi juhlimaan selvää 96-70 (39-35)-voittoa Les Sablesista. Van Andringa keräsi kolme pistettä, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Latvian liigassa VEF Riika pääsi suoraan välieriin ja aloitti finaalipaikan jahdin BK Liepajaa vastaan. VEF Riika voitti ottelun selvästi 99-60 (46-26). Alexander Madsen saalisti kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja torjunnan. VEF Riika johtaa välieräsarjaa 1-0.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei onnistunut varmistamaan finaalipaikka hävitessään Oberwart Gunnersille 84-90 (41-49). Daniel Dolencin +23 tappiollisesta pelistä huolimatta on kova saldo, mutta kuusi pistettä, 10 levypalloa, syöttö ja torjunta ovat myös komea suoritus. Swans johtaa ottelusarjaa 2-1.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Crailsheim Merlins ei jättänyt Vechtalle mahdollisuuksia, vaan otti selvän 98-81 (45-37)-voiton. Merlins jatkaa sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan cupin puolivälieräpaikkaa Feyenoordin voittaessa Den Helder Sunsin 82-77 (34-47). Lehtoranta kasasi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Feyenoord saa puolivälierässä vastaansa Den Bosch Heroesin.
Ottelutilastot

 
16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

Näytä lisää vastaavia