Murphyn veljekset hirmuvedossa Japanissa – Madsen palasi tositoimiin

7.2.2022 10:03 Alex ja Erik Murphy tekivät hurjaa jälkeä, kun molemmat rikkoivat viikonlopun otteluissa 30 pisteen rajan ja Erik taiteli vielä tripla-tuplan. Ilouutisia kantautui myös Latviasta, kun Alexander Madsen on toipunut loukkaantumisestaan ja palasi parketeille.

Murphyn veljekset Erik ja Alex tekivät tuhojaan Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphyn veljekset viettivät kahden voiton viikonloppua, kun Fukushima Firebonds voitti Rizing Zephyr Fukuokan joukkueiden molemmissa kohtaamisissa.

Ensimmäisessä ottelussa veljekset antoivat esimakua siitä mitä tuleman pitää, kun Erik merkkautti 27 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä lisäksi viisi syöttöä, riiston ja torjunnan. Alex ei jäänyt juuri huonommaksi 26 pisteen, 13 levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Firebonds voitti ottelun 98-78 (52-43).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä jälki oli vielä tuhoisampaa Alexin heiluttaessa tahtipuikkoa 37 pisteellä, 12 levypallolla ja viidellä syötöllä. Hänen teholukunsa oli posketon 51. Erik sai upean tripla-tuplan 32 pisteen, 11 levypallon, 10 syötön ja kahden torjunnan saldolla. Hänen teholuvukseen merkittiin huima 42. Firebondsin voittolukemat olivat tällä kertaa 107-88 (52-39). Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen teki reilun parin kuukauden tauon jälkeen paluun tositoimiin VEF Riian voittaessa Liepajan 102-71 (46-28). Madsenille merkittiin paluuottelussaan viisi pistettä, neljä levypalloa syöttö ja riisto. Voitto oli VEF:lle 14. peräkkäinen ja se on sarjan kärjessä.

- 2,5 kuukautta on suht pitkä aika, mutta kiva päästä takaisin kehiin. Tekemistä on vielä, ja toivottavasti ehtii hyvään kuntoon ennen maajoukkueikkunaa, Madsen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sasu Salinin käsi oli taas tarkkana hänen heittäessään 12 pistettä Teneriffan voittaessa Murcian 87-71 (38-29). Salin nappasi myös kolme levypalloa ja ruokki kerran joukkuekaverinsa korintekoon. Teneriffa on tiukassa sarjassa kuudentena. Emir Sulejmanovic oli niin ikään pelipäällä 13 pisteen, seitsemän levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Manresan voittoputki katkesi 82-89 (40-39)-tappioon Bilbao Basketille. Elias Valtonen kasasi kolme pistettä, kolme levypalloa ja torjunnan. Manresa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi juhlimaan viikonloppuna Belgian cupin finaalipaikkaa, kun Hubo Limburg voitti Okapi Aalstin yhteispistein 154-148.

Limburg joutui tiukkaan paikkaan hävittyään kotikentällään ensimmäisen osaottelun 70-72 (33-38). Palmi oli hyvässä vedossa 13 pisteen ja kahden levypallon saldolla.
Ottelutilastot

Toisessa osaottelussa Limburgin tilanne näytti vaikealta, kun Aalst johti jo kahdeksalla pisteellä. Toisella puoliajalla Limburg kuitenkin kiri 84-76 (30-32)-voittoon. Palmille tilastoitiin kaksi pistettä ja riisto. Finaalissa Limburg kohtaa joko Mikael Jantusen Oostenden tai Antwerpen Giantsin.
Ottelutilastot

Hollannin liigassa Edon Maxhuni johdatti Heroes Den Boschin jälleen voittoon 17 pisteen, levypallon ja kahdeksan syötön saaliilla Heroesin voitettua Landstede Hammersin 87-70 (38-31). Heroes jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin komentaman Strasbourgin loppukiri ei riittänyt ASVEL Lyon-Villeurbannea vastaan, vaan Strasbourg taipui vieraskentällä 81-86 (37-47). Luukas Vaara oli Strasbourgin kokoonpanossa, muttei saanut minuutteja. Strasbourg pitää hallussaan kahdeksatta sijaa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc pääsi juhlimaan 73-58-voittoa Rennesistä. Dolenc auttoi joukkuettaan 12 pisteen, seitsemän levypallon ja viiden syötön saldolla. Les Sables on nyt seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn hävisi kotonaan ALBA Berliinille 77-89 (43-51). Bonn on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Tigers Tübingen palasi pelikentille koronatauon jälkeen, mutta taipui Panthers Schwenningenin vieraana 82-91 (43-39). Aiemmin viikolla jatkosopimuksen tehnyt Aatu Kivimäki heitti 10 pistettä, nappasi levypallon ja riisti kahdesti. Tigers jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan pääsi juhlimaan selvää 112-84 (61-35)-voittoa Thor Akureyristä. Hopkinsille merkittiin kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Stjarnan on nyt kuudentena.
Ottelutilastot

Itävallan cupissa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi GGMT Viennan vieraana 77-83 (36-40).
Ottelutilastot

 
29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

Näytä lisää vastaavia