Miesten I divisioona B vauhdissa – nousijajoukkue Honka yllättäjänä kärjessä

4.1.2019 14:48 Miesten Divari B:n joukkueet ovat syksyn aikana ehtineet kohdata toisensa kertaalleen ja palaavat nyt tositoimiin lyhyen joulutauon jälkeen. Sarjan kärjessä porskuttaa vakuuttavan sisääntulon divisioonaan tehnyt Tapiolan Honka ja kakkospaikasta pitää kiinni nuori ja nälkäinen Munkkiniemen Kisapojat.

Viime kauden Korisliigan tulokas Topi Halme on ollut yksi Tapiolan Hongan divisioonajoukkueen tärkeimmistä vastuunkantajista. Kuva: Ville Vuorinen.

Miesten I divisioona B:n kärkipaikkaa pitää yllättäen viime kevään karsinnoissa sarjaan noussut Tapiolan Honka, jolla on syksyn otteluista tilillään 10 voittoa ja yksi tappio. Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen oli johdattamassa joukkuetta jo kevään menestyksekkäissä karsinnoissa ja näkee, että menestyksen taustalla on seuran halu panostaa omiin nuoriin ja entistä parempiin puitteisiin. 

- Seuralla oli kauteen lähdettäessä vahva halu luoda omille kasvateille paikka ottaa seuraavia askeleita urallaan, olivat nuo askeleet sitten ensimmäisiä aikuisten sarjoissa tai isompaan rooliin hyppäämistä. Panostukset hyviin olosuhteisiin, kuten ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen ja fysioterapiaan lajiharjoittelun lisäksi houkuttelivat joukkueeseen varsin potentiaalisen pelaajanipun juuri seuran omista kasvateista.

Alkukauden onnistujia pohtiessa Heinonen kohtaa positiivisen ongelman, sillä hänen mukaansa jokainen pelaaja ansaitsisi kiitosta.

- En kuitenkaan voi olla nostamatta esiin Ville Wuorenjuurta, Tuomas Ebelingiä sekä viime kauden Korisliigan vuoden tulokasta Topi Halmetta. Kolmikko on pelannut jo ylemmissä sarjoissa ja kauden tavoitteena olikin nousta johtaviksi pelaajiksi joukkueessa. Herrat ovat vastanneet tavoitteeseen hienosti ja uskon, että keväällä he tuottavat enenemissä määrin haasteita vastustajille.

- Joukkueen junioripelaajista kannattaa seurata Alvar Peltoniemen ja Sebastian Lindbergin otteita. Nuoret miehet ovat hienosti vastanneet aikuisten sarjojen haasteisiin.

Hongan Sebastian Lindbergillä on kokemusta myös nuorten maajoukkuepeleistä. Kuva: Vesa Koivunen. 

Heinonen pitää Divari B:n hienoutena sen joukkueiden monipuolisuutta. 

- Sarjasta tekee kiinnostavan sen varsin erilaiset joukkueet, joiden pelitavat ja vahvuudet vaihtelevat todella paljon. Oma konsepti on oltava vahvalla pohjalla, jotta pystyy joka viikko vastaamaan noihin haasteisiin ja samalla keskittymään pelaajien kehittämiseen.

- Suomalaisen koripallon krooninen pula isoista pelaajista ikävä kyllä näkyy. Uskon kuitenkin, että tuohonkin pulmaan saadaan helpotusta, kun seurat jaksavat panostaa pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen myös juniori-iän jälkeen.

Munkkiniemen Kisapojat luottaa yhteishenkeen

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Munkkiniemen Kisapojat on tällä hetkellä kiinni sarjan toisessa sijassa yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. MuKin päävalmentaja Jussi Tahvanainen iloitsee joukkueen kehityksestä pitkällä aikavälillä. 

- Joukkue on nuori, mutta hyvin kokenut. Kolmatta vuotta pelataan yhdessä Divari B:tä, ensimmäisellä kaudella säilyttiin nipin napin sarjassa, viime kaudella vauhti riitti välieriin ja nyt yritetään vielä parantaa siitä. 

Hänen mukaansa joukkueen menestys selittyy sillä, että miehistö koostuu tasaisen vahvoista yksilöistä, jotka pelaavat hyvin yhteen. 

- Vahvuutemme on saumaton yhteishenki ja erittäin syvä kokoonpano. Jengistä löytyy viitisentoista pelaajaa, joista kuka tahansa pystyy hyvänä päivänä tekemään 15-20 pistettä. 

Tahvanainen on ollut erityisen tyytyväinen 18-vuotiaan Markus Rautasalon esityksiin ja kehitykseen. Joukkueen takamies on tehoillut syksyn otteluissa 14,4 pisteen, 3,4 levypallon ja viiden syötön keskiarvolla. 

- Rautasalo on ylivoimaisesti sarjan paras pointti ja tekee muut ympärillään paremmiksi pelaajiksi ilman, että peliä rakennetaan hänen varaansa. Myös Nikolas Gustavson on ollut alkukauden valopilkku ja Emil Uotila on tuonut synkkään alkutalveen energiaa.

Munkkiniemen Kisapoikien Markus Rautasalo on niinikään kerännyt kokemusta nuorten maajoukkuevahvuudessa. Kuva: Vesa Koivunen.

Joukkueella on tähtäimessä selkeät tavoitteet: kehittyminen ja voittaminen. 

-Tavoitteena on jatkaa kauden loppuun saakka nuorten pelaajien kehittämistä, kuten tähän saakka on tehty. Toiveena on, että virheitä tekemällä opitaan yhdessä ja sitä kautta huhtikuussa olisi joukkueena maileja takana tarpeeksi siihen, että olisimme erittäin hankala vastus kenelle tahansa, kun pleijarit alkavat. Jokaisessa matsissa lähdetään siinä vaiheessa voitosta taistelemaan ja sarjan voittaminen on askel kerrallaan tavoitteena.

Sarjatilanne syksyn otteluiden jälkeen 

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Tapiolan Honka

10/1

20

2.

Munkkiniemen Kisapojat

9/3

18

3.

PeU-Basket

9/2

18

4.

Raholan Pyrkivä

8/3

16

5.

Hyvinkään Ponteva

7/4

14

6.

Karkkila

6/5

12

7.

Raiders Basket

6/5

12

8.

Äänekosken Huima

4/7

8

9.

Ura Basket

3/8

6

10.

Espoo Basket Team

2/9

4

11.

Jyväskylän Weikot

2/10

4

12.

PuHu Juniorit

1/10

2

 

Hyvinkään Pontevan amerikkalaisvahvistus Armin Cane johtaa sarjan henkilökohtaista pistetilastoa 39,2 pisteen keskiarvolla. Divisioonan levypallotilastoa hallitsee Raidersin 24-vuotias sentteri Derylton Hill 14,5 levypallon keskiarvolla ja alkukauden tehokkain syöttäjä on ollut kokenut Honka-laituri Jouko Järvinen 6,2 syötön keskiarvolla. 

Divari B jatkuu tänään perjantaina 4.1. ottelulla, jossa Äänekosken Huima saa vastaansa Hyvinkään Pontevan. Runkosarjan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 19. huhtikuuta. 

Miesten I divisioona B:n etusivu

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

18.2.2022 13:57 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B jatkuu yhtenä sarjataulukkona – pudotuspelit 10 joukkueella

Liittohallitus hyväksyi keskiviikkona 16.2.2022 pitämässään kokouksessa aikuisten pääsarjaryhmän esityksen miesten I divisioonan pelaamisesta kilpailuvuonna 2021-22 koronasulun jälkeen. Divisioona B:ssä muodostetaan yksi sarjataulukko ja pudotuspelit pelataan 10 joukkueen voimin.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

8.10.2021 08:17 Miesten I divisioona B

Kahden lohkon Divisioona B käynnistyy viikonloppuna – RaPy tukee projektissaan pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella

Miesten I divisioona B pelataan tällä kaudella 15 joukkueen sarjana, joka on jaettu kahteen lohkoon. Sarjaennakossa sukelletaan Divisioona B:n ennakkoasetelmiin ja Raholan Pyrkivän mielenkiintoiseen kehitysprojektiin RaPyn päävalmentaja Juho Jaakkolan tuella.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

23.4.2021 21:45 Miesten I divisioona B

Upea nousu siivitti Äänekosken Huiman Divisioona B:n mestaruuteen

Äänekosken Huima voitti Divisioona B:n mestaruuden, kun kolmannessa finaaliottelussa Huima esitteli huikean loppukirin, jonka avulla joukkue nousi 91-90 (37-49) -voittoon paikallisvastustajaan Kipinä Basketista.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

2.7.2020 08:36 Sudenpennut

Kalle Koivunen ja Juuso Salmi edustavat Äänekosken Huiman uutta koripallosukupolvea

Äänekosken Huimalla on takanaan rikas koripallohistoria ja edessään valoisa tulevaisuus. Uuden sukupolven edustajat kesän 2020 nuorten maajoukkueryhmässä ovat Kalle Koivunen ja Juuso Salmi.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Näytä lisää vastaavia