Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

22.12.2021 12:27 Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

Rougeau tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

Marraskuussa 2021 miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku löytyi jo toista kertaa peräjälkeen Kauhajoelta. Kunnia myönnettiin laituri René Rougeaulle, joka on kapteenina ja paljon palloa käsittelevänä swingmanina johtanut joukkueensa huikeaan alkukauteen.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa paalupaikalla, mutta koska sarjaa on vielä reippaasti jäljellä ennen kuin pudotuspelejä voi alkaa edes miettiä, Rougeau toteaa, että kehitettävää löytyy yhä.

– Yritämme parantaa hyökkäystämme pelistä toiseen. Entistä paremmalle kommunikaatiolle on tarvetta aina, kun ollaan kärjessä ja muut joukkueet kohdistavat tähtäimensä meihin. Erityisesti vierasotteluissa pelaajan näyttämisen halu kasvaa, ja silloin hyökkäys nopeutuu ja lähtee helposti kontrollista.

Kauhajoki on ehdottomasti jo nyt yksi kaikkein kovimpia ennakkosuosikkeja miesten Korisliigan loppukierroksille ja mitalienjakoon. Sarjataulukon perusteella myös Helsinki Seagulls ja Kouvot tavoittelevat samoja maaliviivoja. Mutta Rougeau muistuttaa, että loppukaudesta tullaan näkemään muitakin joukkueita, jotka alkavat haastaa kärkikolmikkoa koko ajan enemmän ja enemmän.

Tällaisiksi hieman pimentoon jääneiksi uhkaajiksi – ”sleepereiksi”, kuten amerikkalaisessa koripallokulttuurissa sanottaisiin – hän mainitsee ainakin Kobrat ja hallitsevan mestarin Salon Vilppaan.

– Kobrat on saavuttanut kovia otteluvoittoja, jopa vieraissakin. Vilppaalla oli rankka marraskuu, mutta sitä sattuu kaikille. Hekin pelaavat koko ajan paremmin ja paremmin. Meidän täytyy kohdella jokaista vastustajaa huippujoukkueena tai muuten käy kehnosti.

Jo 35 vuoden ikään ehtinyt Rougeau pelaa Kauhajoella jo kolmatta kauttaan. Hänen aiemmat kokemuksensa kaupungista ovat peräisin kausilta 2017–18 ja 2018–19 eli toisin sanoen Kauhajoen viimeisimmiltä mestaruusvuosilta. Välissä hän vieraili Ranskan Pro B -liigan Hermine Nantes Basketissa mutta palasi kuitenkin takaisin Suomeen.

Herää kysymys, mikä Suomessa ja vieläpä 13 000 asukkaan kaupungissa Etelä-Pohjanmaalla vetää puoleensa aurinkoon tottunutta kalifornialaista, joka on syntynyt Sacramentossa ja kasvanut neljän miljoonan asukkaan metropolissa Los Angelesissa. Rougeau kieltämättä aluksi naurahtaa kysymykselle, mutta perustelut ovat vankat.

– On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan, ja on välillä mukava päästä rauhalliseen ympäristöön. Joukkueen sisällä vallitsee tiivis yhteishenki, meillä on hyvä suhde myös valmentaja Janne Koskimiehen kanssa, ja Kauhajoella pääsee aina vakavissaan kilpailemaan mestaruudesta.

Rougeau paljastaa myös, että Suomeen paluuseen vaikuttaa toki sekin, että hänellä on jo pitkään ollut suomalainen tyttöystävä, jonka kanssa suhde on kestänyt ajoittaiset maisemanvaihdoksetkin.

Rougeaun henkilökohtaiset tilastokeskiarvot marraskuulta olivat erittäin monipuoliset. Pelaaja tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Keskimääräiseksi tehokkuuslukemaksikin merkittiin vakuuttava 23,2.

Veteraanipelaaja ei silti jää lepäämään laakereilleen ja pelaamaan itsetyytyväisyyden tunteessa, vaan hän keskittyy aina visusti paikantamaan heikkouksiaan ja käsittelemään niitä harjoituksissa.

– Työskentelen kasvattaakseni itseluottamustani erityisesti kolmosia heittäessä. Täytyy kannustaa itseään heittämään hyvistä paikoista, vaikka heitto olisi takkuillutkin. Vastustaja odottaa minun ensisijaisesti aina ajavan, joten pitää olla valmiina pistämään palloa ilmaan, jotta saamme levitettyä puolustusta enemmän.

Arsenaalin laajennusta epäilemättä tarvitaan sitä mukaa, kun kausi etenee. Moni mestaruudennälkäinen kilpailija hengittää parhaillaan niskaan.

Henkilöt

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia