Manpower ja Experis auttamaan huippukoripalloilijoita urasuunnittelussa

6.3.2013 Työelämän ja uravalmennuksen asiantuntijat Manpower ja Experis sekä Suomen Koripalloliitto ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on auttaa huippukoripalloilijoita aktiiviuralta työelämään siirtymisessä.

Manpower ja Experis tarjoavat tuoreen yhteistyön myötä auttavan kätensä huippukoripalloilijoille urasuunnittelussa sekä aktiiviuralta työelämään siirtymisessä.

Menestys urheilussa ja työelämässä on usein rakennettu samoista aineksista. Tarvitaan halua ja päättäväisyyttä onnistua, selkeitä tavoitteita, välietappeja, onnistumisia ja epäonnistumisten sietokykyä. Ja ennen muuta jatkuvaa harjoittelua – toisin sanoen työntekoa. Tekemällä oppii.

Huippu-urheilijan aktiiviuran jälkeinen työelämään siirtyminen on Suomessa usein haasteellista. Urheilija ei tunne työelämää tai ei osaa siirtää omaa osaamistaan, kokemustaan ja tavoitteellisuuttaan suoraan työhön. Huippu-urheilukin lähtee itsensä johtamisesta ja taitavista valmentajista, jotka osaavat sparrata niin fyysistä suorituskykyä, tekniikkaa, tiimitaitoja kuin voittamisen mentaliteettiakin.

Manpower ja Experis ovat työelämän ja uravalmennuksen asiantuntijoita. Tuoreen Koripalloliitto-yhteistyön myötä Manpower ja Experis järjestävät aikuismaajoukkueiden pelaajille uravalmennusta, jonka tavoitteena on auttaa aktiiviuralta työelämään siirtymisessä. Uravalmennukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu, urasuunnittelun tukena käytettävä arviointityökalu sekä henkilökohtainen toimintasuunnitelma.

- Olen rekrytointiurani aikana nähnyt, miten paljon lisäarvoa urheilutaustaiset hakijat ovat voineet tuoda organisaatioiden toimintaan, Executive Consultant Terhi Airas kertoo.

- Ja kiinnostava havainto on, että moni menestyvä johtaja on tosissaan harrastanut jotain urheilulajia. Urheiluharrastus on yksi parhaista kouluista myös työelämään – siksi on tärkeää oppia näkemään urheilu-uran ja työuran väliset yhtäläisyydet ja hyödyntää niitä, Airas toteaa.

Manpower ja Experis ovat osa ManpowerGroupia, joka on maailman johtava innovatiivisten henkilöstöratkaisujen tuottaja.

- Koripalloa kutsutaan fiksujen ihmisten peliksi. Lajin parissa toimivat tietävät, että kyseessä ei ole katteeton sanonta. Moni entinen huippupelaajamme on pärjännyt hyvin uran jälkeisessä työelämässä ja niin varmasti käy jatkossakin. Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet tunnetun asiantuntijatahon auttamaan menestyksekkään pelaajapolkumme viimeistelyssä, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Koripalloliiton ohella yhteistyössä on mukana Koripallon Pelaajayhdistys.

- Tämä on hyvä esimerkki yhteistyöstä, jossa kaikki osapuolet hyötyvät. Sellaisessa toiminnassa Pelaajayhdistys on mielellään mukana. Urheilun saralla kilpailu kiristyy jatkuvasti, mikä puolestaan vaatii urheilijoilta entistäkin laajempaa sitoutumista. Ammattilaisuuden kasvun myötä opinnot saattavat siirtyä ja tässä voi olla yksi tapa hallita riskiä, jonka urheilija ottaa keskittyessään täyspäiväiseen urheiluun, kommentoi Koripallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Tuomas Iisalo.

Lisätietoja: Terhi Airas, puh. 040-700 0204, terhi.airas(at)fi.experis.com
Lisätietoja: Vesa Walldén, 0440-465 028
Lisätietoja: Tuomas Iisalo, 040-903 0596
 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.6.2016 12:00 Liittoa koskeva tiedote

NBA, FIBA ja Suomen Koripalloliitto isännöivät ensimmäisen Basketball Without Borders –leirin Suomessa

National Basketball Association (NBA), kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Suomen Koripalloliitto julkaisivat torstaina järjestävänsä yhteistyössä Euroopan Basketball Without Borders –leirin (BWB) Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla syyskuun 7.-10. päivinä 2016. NBA:n ja FIBA:n globaaliin koripallon kehitys- ja yhteisöllisyysohjelmaan kuuluva leiri rantautuu näin ensimmäistä kertaa Suomeen. BWB juhlii tänä kesänä 15-vuotista taivaltaan.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

Näytä lisää vastaavia