KTP ja Seagulls odottavat mustelmarikasta puolivälieräsarjaa

16.4.2015 14:02 Kotkan Karhuvuoren Steveco Areena ja Helsingin Töölön Kisahalli kuuluvat kotimaisiin koripallopyhätöihin, joissa on nähty kiivaita ja ikimuistoisia Kotka-Helsinki-pudotuspelisarjoja vuosikymmenten mittaan. Tuoreimpana tulokkaana historialliseen ketjuun liittyy KTP-Basketin ja Helsinki Seagullsin lauantaina alkava mittelö.

Brandon Jefferson johdattaa KTP:n Seagullsia vastaan.

Seagullsin "mustana hevosena" nelistää alkukaudella Honkaa edustanut Anton Odabasi.

Jukka Matisen paluu on vahvistanut liigakärki KTP:ta.

Seagulls-koutsi Mikko Larkas odottaa mustelmarikasta pudotuspelisarjaa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Tytti Nuoramo, Kai Kilappa.

KTP-Basket sai kesällä päävalmentajakseen Saksan vuosinaan pesunkestäväksi ammattilaiseksi varttuneen Anton ”Ponttis” Mirolybovin, 37, jonka avauskausi kotkalaisseuran peräsimessä on ollut menestyksekäs.

Kotkalaiset ovat pysyneet koko 40 ottelun runkosarjan ajan Korisliigan kärjessä paria notkahdusta lukuun ottamatta – ja notkahduksetkin ajoittuivat maaliskuulle, jolloin KTP kokeili uusia juonia pudotuspelien varalta.

– Kun Jukka (Matinen) palasi mukaan loukkaantumisen jäljiltä, se muutti joukkueen rakennetta ja meidän pelimme oli sen myötä vähän aikaa hajallaan. Kokeiltiin siinä samassa vähän uusia asioita ja siinä tuli pari peliä takkiin. Nyt olemme kuitenkin saaneet tarvittavat toimenpiteet tehtyä ja kurssin käännettyä, joten ihan luottavaisin mielin mennään, Mirolybov pohdiskelee.

”Ponttis” kiinnittää huomionsa Korisliigan pudotuspelien ennalta-arvaamattomaan luonteeseen. Helsinki Seagullsin Mirolybov mieltää haastavaksi vastustajaksi, jossa riittää pureskelemista.

– Seagulls pelaa erittäin ikävällä tavalla; kovaa, fyysisesti, vahvuuksiensa mukaan ja äärimmäisen hyvin yhteen. Sen takia meidän pitää olla koko ajan hereillä ja pidettävä huoli siitä, ettemme päästä heitä kontrolloimaan pelejä.

Seagulls leveänä ja itsevarmana

Vaikka Helsinki Seagulls varmisti pudotuspelipaikkansa vasta viimeisenä joukkueena, stadilaisten iskukykyä on syytä olla aliarvioimatta. Tämän voi todeta myös runkosarjavoittajan ja ”Lokkien” neljästä runkosarjan kohtaamisesta.

– Kolme erittäin tiukkaa tappiota ja yksi kohtalaisen iso voitto alla. Molemmat ovat nopeatempoista korista pelaavia joukkueita, molemmilla on koreja tekevä pelintekijä ja hyvä iso pelaaja, kummallakin paljon liigaa nähneitä suomalaisia, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas listaa.

– Suurin ero tulee ehkä puolustuspäässä, sillä KTP on joka tilanteessa äärettömän aggressiivinen ja me taas joissain ratkaisuissa maltillisempia. Odotuksissa on todella fyysinen, intensiivinen ja mustelmarikas sarja ja olen ihan varma, että kolmessa ottelussa tämä ei ratkea.

Leveällä rotaatiolla pudotuspeleihin vyörynyt Seagulls vahvistui vielä juuri ennen runkosarjan loppua Hongasta saapuneella 206-senttisellä ja 19-vuotiaalla superlupauksella, Anton Odabasilla. Larkaksen arvion mukaan ”Oda” voi olla jopa pudotuspelien musta hevonen.

– Meillä oli ennen Odan saapumista käytännössä yhden pelaajan vaje sisäpelaajan paikalla, emmekä kestäneet sillä saralla yhtään loukkaantumista. Odalla on tietenkin kova työ omaksua kuukaudessa se, mitä muut ovat harjoitelleet puoli vuotta, mutta runkosarjan kahdessa vikassa matsissa Oda osoitti, että hänestä voi olla meille paljonkin iloa pleijareissa.

Karhuvuori ja Kisis: klassikot kohtaavat

KTP ja ToPo pelasivat lukemattomia kiihkeitä kohtaamisia kultaisella 1990-luvulla, ja myös uuden vuosituhannen puolella Kotkan ja Helsingin joukkueiden mittelöt ovat olleet yleisölle mannaa.

Mirolybov ja Larkas uskovat, että KTP-Seagulls-puolivälieräsarjassa on ainekset seistä omilla jaloillaan viime vuosikymmenten klassikoiden joukossa.

– Kaksi Kisahallissa pelaamaamme matsia ovat muistuttaneet pitkälti 90-luvun klassikkomatseja. Siinäkin mielessä makeaa, että pääsemme nyt playoffseissa ottamaan toisistamme mittaa, Mirolybov virnistää.

– Kiivaita pelejä ja hyvää tunnelmaa tiedossa. Kotkalaiset varmasti saapuvat Helsinkiin ja luotan, että helsinkiläisiäkin lähtee Kotkaan. Eniten kuitenkin mietityttää, ollaankohan minä ja Ponttis enää kavereita pleijarisarjan jälkeen, Larkas naurahtaa kollegansa suuntaan.

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia