Kovatasoinen miesten I divisioona A hyvässä vauhdissa

20.12.2018 15:35 Miesten I divisioona A on edennyt puoliväliin ja sarjan kärkipaikkaa pitää tappioton Lahti Basketball yhdellätoista voitolla. Syksyn yllättäjänä voidaan pitää LoKoKo Bisonsia, joka on nousijajoukkueen asemassa taistellut tiensä sarjakakkoseksi.

Mikael Jantusen HBA Märsky on napannut syyskauden aikana seitsemän voittoa. Kuva: Ville Vuorinen.

Lokakuussa käynnistynyt miesten I divisioona A on edennyt hyvään vauhtiin ja jää lyhyelle joulutauolle seuraavanlaisessa sarjatilantessa:

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Lahti Basketball

11/0 

22

2.

LoKoKo Bisons

9/2 

18

3.

Kristika Turku

9/2 

18

4.

HBA-Märsky

7/5 

14

5.

Torpan Pojat

7/4 

14

6.

Helsingin NMKY

6/6 

12

7.

Oulun NMKY

6/6 

12

8.

Jyväskylä Basketball Academy

4/7 

8

9.

Korikouvot

4/8 

8

10.

Forssan Koripojat

2/9 

4

11.

Pyrintö Akatemia

2/9 

4

12.

Porvoon Tarmo

1/10 

2

 

Sarjan henkilökohtaisia pelaajatilastoja hallitsee kymmenentenä majaileva Forssan Koripojat. Divarin pistetilaston kärkisijaa pitää Forssan 24-vuotias laituri Isaac Williams 24,7 pisteen keskiarvolla. Levypallotilastoa hallitsee 208-senttinen amerikkalaissentteri Gilbert Talbot hurjalla 15,4 levypallon keskiarvolla ja syöttötilaston ykkösenä komeilee 6,4 syötön keskiarvolla Johan Kotavuo. 

Lahti Basketball puhtaalla pelillä kärjessä

Lahti Basketball on edennyt syksyn aikana sarjakärkeen ilman ensimmäistäkään tappiota. Joukkueen tasaisin vääntö käytiin lokakuussa Kristikaa vastaan, jolloin voitto tuli vain kahden pisteen erolla. 

Helsinki Seagullsin taustajoukoista Lahti Basketballin päävalmentajan pestiin siirtynyt Petri Velling arvostaa joukkueensa työmoraalia ja näkee sen olevan syy myös joukkueen menestykseen.

- Alkukausi joukkueen peräsimessä on tuntunut hyvältä. Meillä on työntäyteinen kesä ja syksy takana. Joukkue on harjoitellut hyvin koko ajan ja se on ollut avain hyvään syyskauteen. 

Tällä kaudella Lahden joukkue vahvistui kahdella konkarilla, kun Korisliigakentiltä eläköitynyt Vesa Mäkäläinen ja muutaman koripallottoman välivuoden pitänyt Ilkka Vuori palasivat divarikentille.

- Ilkka ja Vesa tuovat joukkueeseen kokemusta, johtajuutta ja malttia. He täydentävät loistavasti meidän joukkuettamme. 

Velling ei lähde asettamaan keväälle selkeitä tulostavoitteita, vaan painottaa pitkäjänteisyyttä ja kehittymistä. 

- Isoin tavoitteemme on jatkaa laadukasta harjoittelua päivittäin ja sitä kautta kehittyä. Pelillisesti etenemme peli kerrallaan. 

Vesa Mäkäläinen on heiluttanut sukkaa Lahti Basketballin paidassa keskimäärin 13.8 pisteen tahdilla. Kuva: Ville Vuorinen. 

Bisonsin Arttu Mannelin: ”Erittäin kovia pelaajia riittää myös divareihin” 

Varsinais-Suomi on vahvasti edustettuna sarjan kärkipäässä, kun toista ja kolmatta sijaa pitävät tasapistein loimaalainen LoKoKo Bisons ja turkulainen Kristika. Viime sunnuntain keskinäisessä kamppailussa Bisons onnistui puristamaan ottelusta kolmen pisteen voiton ja nousi samalla sarjataulukossa Kristikan edelle.

Nousijajoukkue Bisons on onnistunut yllättämään ja hävinnyt syksyn kohtaamisissa ainoastaan kärkijoukkue Lahdelle sekä sarjataulukossa viidentenä majailevalle Torpan Pojille. Päävalmentaja Arttu Mannelin on erittäin tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin kuluneella syyskaudella. 

- Syksy meni todella hyvin. Seurajohdolta ei tullut menestyspaineita, mutta kun joukkue on täynnä kilpailuhenkisiä pelaajia, asettivat he itselleen tavoitteeksi koko sarjan voiton.

Mannelin uskoo joukkueestaan löytyvän enemmänkin potentiaalia, joka on jäänyt loukkaantumisten takia vielä saavuttamatta.  

- Kevätkaudella toivottavasti terveystilanteemme olisi parempi ja saisimme koko kokoonpanomme ehjäksi. Ensiksi se näkyisi entistä parempina harjoituksina ja sitä kautta vääjäämättä myös peleissä.

Suomikoriksen nousu näkyy tällä hetkellä paitsi määrässä myös laadussa. Mannelin iloitsee, että positiivinen kehitys on havaittavissa myös Divari A:n puolella.

- Suomen koripallon taso on noussut tasaisesti ja se näkyy myös divareissa. Erittäin kovia pelaajia riittää myös tänne paljon.

Miesten I divisioona A jatkuu torstaina 3.1.2019 ottelulla Pyrintö Akatemia vastaan Kristika Turku. Sarjan pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja divarin voittaja on selvillä viimeistään 25. huhtikuuta.

Miesten I divisioona A:n etusivu

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

22.3.2022 07:46 Miesten I divisioona A

Torpan Pojat ja Tapiolan Honka voittoputkissa Divisioona A:n pudotuspeleihin

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla. Ennakkosuosikkeina Divisioona A:n pudotuspeleihin lähtevät Torpan Pojat ja Tapiolan Honka, jotka ovat molemmat keränneet alleen mittavat voittoputket.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

7.10.2021 10:49 Miesten I divisioona A

Miesten Divisioona A:n kausi on oven takana – ToPolla sekoitus kokemusta ja nuoruutta

Miesten I divisioona A pelataan tällä kaudella 12 joukkueen sarjana, joka käynnistyy yhdellä ottelulla torstaina, mutta kaikki joukkueet saavat tulikasteensa viikonlopun aikana. Sarjaennakossa pureudutaan Divisioona A:n ennakkoasetelmiin Torpan Poikien päävalmentaja Jussi Syrjäsen avulla.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

23.4.2021 22:05 Miesten I divisioona A

LoKoKo Bisons juhli Divisioona A:n mestaruutta ja nousua Korisliigaan

LoKoKo Bisons voitti kolmannessa finaaliottelussa Torpan Pojat 80-64 (45-36) ja pääsi täten juhlimaan miesten Divisioona A:n mestaruutta. Bisons nousee voiton myötä Korisliigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

24.3.2021 09:46 Miesten I divisioona A

Divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät torstaina, Bisons selkeä ennakkosuosikki

Miesten Divisioona A:n pudotuspelit saavat käynnistyvät kolmen ottelun voimin torstaina 25.3. ja viimeinenkin puolivälieräsarja saadaan käyntiin perjantaina 26.3. Pudotuspeliennakossa kotietuvalmentajat kertovat tosipelien lähtöasetelmista ja puolivälierävastuksistaan.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

Näytä lisää vastaavia