Kouvot päätti Vilppaan voittoputken Hannes Pöllän johdolla – Kataja Basketille tärkeät pisteet

18.3.2022 21:42 Kouvot tarrasi voitolla Vilppaasta kiinni toiseen sijaan Korisliigan mielenkiintoisessa perjantai-illassa. Sarjan häntäpäässä Bisons teki voitollaan eroa Korihaihin.

Kouvojen Hannes Pöllä pelasi perjantaina yhden kauden parhaimmista otteluistaan. Kuva: Ville Vuorinen

Voitosta voittoon ylemmässä jatkosarjassa kulkenut Vilpas koki tänään ensimmäisen tappion, kun vierasjoukkue Kouvot päätti Vilppaan kuuden ottelun voittoputken ylemmässä jatkosarjassa. Voiton myötä Kouvot otti tiukan otteen toiseen sijaan. Loppulukemat olivat Kouvoille 88–89 (42–42).

Jännittävä ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksen viimeisellä minuutilla, kun Kouvojen Ilmari Toikkanen (15/5) ja Tuomas Hirvonen (10/7/4) onnistuivat korinteossa. Vilppaalla oli viimeisessä pallonhallinnassaan mahdollisuus tasoittaa ottelu ja viedä se jatkoajalle onnistuneella kolmen pisteen heitolla, mutta salolaiset eivät löytäneet heittopaikkaa, vaan joutuivat tyytymään kahden pisteen suoritukseen.

- Peli ratkesi kahdella viime minuutilla, joilla saatiin riittävä määrä stoppeja ja levypallot. Puolustuksessa oltiin aika huonoja. Kolme asiaa, joilla voitettiin tänään olivat Hirvonen, Pöllä ja Toikkanen, Kouvojen päävalmentaja jakoi kiitosta suomalaistriolle.

Kouvojen paras pistemies oli 23 pistettä heittänyt Tray Boyd. Järkälemäinen Hannes Pöllä kokosi maukkaan 18 pisteen ja 12 levypallon tuplatuplan. Vilppaan paras oli huimaan kevätkuntoon päässyt Bryan Griffin, joka säkitti 30 pistettä ja kaapi 14 levypalloa.

Kataja Basket ja Bisons tärkeisiin voittoihin

Kataja Basket kävi ryöstöretkellä Uudessakaupungissa, kun se kaatoi Korihait 63–79 (33–34). Tasaisen avauspuoliajan jälkeen Kataja määräsi tahdin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Voiton myötä joensuulaiset nousivat seitsemännelle sijalle tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen BC Nokian kanssa. Eroa pudotuspeliviivaan on joensuulaisilla hyvää nyt kaksi voittoa.

Katajan tehokkain oli 19 pistettä ja 13 levypalloa haalinut Rahlir Hollis-Jefferson, joka sai taustatukea Jamar Wilsonilta (17/4/4) ja Nicholas Griffiniltä (16/3). Korihaiden paras pistemies oli 18 pinnaa nakuttanut Jalen Jackson.

Loimaa Bisons oli ottelussaan Kobria vastaan niukasti alakynnessä vielä kolmannella neljänneksellä, mutta loimaalaiset ryhdistäytyvät ja pitivät maukkaat sarjapisteet kotiluolassaan lukemin 97–85 (41–47). Voiton myötä Bisons venytti eron kahteen voittoon sarjassa viimeisenä olevaan Korihaiden kanssa.

- Tiukka peli, jonka meidän monet menetykset ratkaisivat toisella puolikkaalla. Kun meidän nuoriin takamiehiin laitetaan noin hirveää painetta erinomaisten puolustajien toimesta niin se on tuon näköistä. Tiukka sarjaohjelma ei ehkä suosinut varsinkin kun Antto (Nikkarinen) vielä tippui alkulämmössä pois. Pudotuspelipaikan metsästys jatkuu, Kobrien päävalmentaja Ville Turja summasi.

Bisonsin Zachary Copeland viimeisteli peräti 38 pistettä osuen kaaren takaa upeat kahdeksan kertaa. Loimaalaiset Zach Thomas (16/7/10) hätyytteli tripa-tuplaa Loimaan perjantai-illassa. Kobrien paras oli 30 pistettä upottanut Andre Wesson Jr.

 
20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

7.1.2023 19:10 Korisliiga

Korihait-Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait-Pyrintö tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (84–81) voimaan.

7.1.2023 12:54 Korisliiga

Honka järjesti jymy-yllätyksen kaatamalla sarjakärjen – "Pakko myöntää, että oli yllätys vähän meillekin"

Miesten Korisliigassa pelattiin loppiaisena neljä ottelua, joista ehdottomasti suurin yllätys nähtiin Espoossa.

3.1.2023 20:33 Korisliiga

Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

2.1.2023 11:53 Korisliiga

Suomen mestari Simeon Carter palaa Kauhajoelle

Hallitseva Suomen mestari ja Korisliigan kärkipaikalla voittoputkessa viilettävä Kauhajoki vahvistaa joukkuettaan viime kaudella joukkueessa pelanneella Simeon Carterilla.

31.12.2022 18:02 Korisliiga

Nokia kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki selvitti lopulta uudenvuoden väännön

Kauhajoki otti täpärän kotivoiton uudenvuoden aaton ainoassa Korisliiga-pelissä.

30.12.2022 21:48 Korisliiga

Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

Näytä lisää vastaavia