Kouvot keräsi kokoon uuden kokoonpanon ja vanhan valmentajan – pelinjohtaja Tuomas Hirvonen näkee nuoressa joukkueessa potentiaalia

28.9.2021 09:23 Kouvot on uudistunut kovalla kädellä, mutta tahtipuikon heiluttamisesta vastaavat vanhat tutut, pelinjohtaja Tuomas Hirvonen ja päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Tuomas Hirvonen pelasi viime kaudella pisteiden valossa uransa parhaan kauden, kun hän viimeisteli 15,5 pistettä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen

Avausviisikon pelinjohtaja Tuomas Hirvonen on valmis uuteen kauteen. Viime keväänä Kouvojen tie katkesi ennen pudotuspelien alkamista, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet.

Neljän viime kauden ajan Hirvosen ympärillä on häärännyt tuttu nippu kotimaisia verrattain nuoria lahjakkuuksia, joihin kuuluivat hänen lisäkseen Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Vili Nyman. Nyt kuitenkin koko konkkaronkka on hajonnut eri suuntiin, ja Hirvonen on remmin ainoa jäljellä.

– Meillä on selkeästi erilainen kuin kokoonpano nyt kuin viime vuonna. Löytyy todella nuoria ja urheilullisia kavereita, ja nuori joukkue mahdollistaa aina sen, että pääsemme treenaamaan oikein kunnolla, Hirvonen toteaa.

Hänen on vaikea sanoa vielä mitään pelaajien varsinaisista rooleista, kun naamat ovat uusia eikä tosipaikka ole koittanut. Joukkueen tasapainoisuus tai sen puute valkenee vasta hiljalleen, kun pelit alkavat ja tulokset alkavat näkyä. Mutta hänen tehtävänsä on selkeä: jakaa palloa ja ajaa vimmatusti korille. Viime vuonna hänen keskiarvoikseen kertyikin huimat 15,5 pistettä ja 6,2 syöttöä. Jatkossa hän kertoo kehittävänsä erityisesti kolmen pisteen heittoaan.

Kuviot ovat tutut. Aivan kuten edelliselläkin kaudella joukkue aikoo pelata siinä mielessä perinteistä koripalloa, että koko viisikko ei ole niin sanotusti pieni, vaan korin alta löytyy aito vanhan koulukunnan sentteri.

Tällaista roolia toimittavat 207-senttinen Ilmari Toikkanen sekä joukkueen uusi huomiota herättänyt kiinnitys Hannes Pöllä. Peräti 211-senttisellä varrella varustettu Pöllä on saapunut juuri Yhdysvaltain yliopistosarjasta ja edustanut Susijengiäkin.

Pelinjohtaja Hirvonen ei uskalla ennustaa mitään siitä, lähteekö valmennusryhmä niin klassisiin ulottuvuuksiin, että laittaisi molemmat isot miehet yhtä aikaa kentälle twin towers -tyylillä, mutta molempia korinalusjyriä nähdään parketilla hänen itsensä kanssa.

– Ainakin tämä tarkoittaa sitä, että emme tarvitse amerikkalaista sentteriä, koska meillä on kaksi pätevää kotimaista sillä paikalla. Meidän välillemme on muodostunut jo ihan hyvä yhteys, joten on mukava pelata samassa kokoonpanossa kummankin kanssa, Hirvonen toteaa.

Siinä missä kokoonpano uudistuu, valmennusryhmässä sen sijaan palataan takaisin hyväksi havaittuun ja monessa liemessä keitettyyn vaihtoehtoon. Suomi-koripallon legenda Jyri Lehtonen on ottanut jälleen haltuunsa Kouvojen päävalmentajan paikan.

Lehtonen on valmentanut joukkuetta aiemmin vuosina 2010–16 sekä 2017–19. Noiden taipaleiden varrelta palkintokaappiin on jäänyt jopa Suomen mestaruus.

Hirvonen ei peittele tyytyväisyyttään siihen, että saa jälleen pelata tutun ja luotetun valmentajan joukkueessa.

– On pelaajallekin tärkeää, että tuntee valmentajan ja tämän pelitavat mahdollisimman hyvin. Jyri on erittäin kokenut ja pieniä yksityiskohtia painottava valmentaja, joka varmasti pystyy auttamaan paljon meidän nuorta kaartiamme. Hän saa epäilemättä joukkueen tiiviisti kasaan.

Kouvot 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Näytä lisää vastaavia