Korisliigassa tipahteli pommeja: Lahti ja Lapua kukistivat kärkijoukkueet

29.1.2014 Korisliigan kärkisijat keskenään jakaneet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö joutuivat keskiviikkona poistumaan kentältä tappiot niskassaan, kun Namika Lahti löylytti Bisonsia 90–68 (41–32) ja Lapuan Korikobrat nitisti Pyrinnön 92–89 (45–49). Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu kohentelivat myös voittotilejään.

Robert Arnoldin Namika kohteli Bisonsia kaltoin.

Kyle Foggin Korikobrat haki taas päänahan yhdeltä kärkijoukkueelta.

Eero Lehtisen Vilpas nujersi Kouvot ylivoimaisesti.

Jussi Eskola onnistui Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Ilman loukkaantuneita Antto Nikkarista, Mikko Koivistoa ja John Williamsonia pelannut Bisons ei pystynyt vastaamaan Lahdessa alkuunkaan kotijoukkue Namikan aggressiivisuuteen.

 

Lahtelaiset torppasivat Biisonit tyystin ärhäkällä puolustuspelaamisellaan ja saivat loimaalaiset kärsimään hätää nopealla vastahyökkäyspelillään, pallonliikkeellään ja kaukoheitoillaan. Bisons sinnitteli vielä tauolla yhdeksän pisteen päässä, mutta Namika vei kolmannen jakson alun 9-1 eikä antanut hallitsevalle mestarille vielä pienintäkään mahdollisuutta palata mukaan peliin.

 

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

 

Namikan amerikkalaistrio oli totutun vahva. Robert Arnold (24/6), yleisöä donkeillaan hemmotellut Storm Warren (22/9/3 syöttöä/3 riistoa/4 blokkia) sekä Dan Oppland (15/8) olivat erinomaisia.

 

Bisonsista Tuukka Kotti (16/9) ja Ilpo Pehkonen (11/2) olivat miehiä paikallaan. Tappio oli Bisonsille runkosarjakauden kolmas.

 

Korikobrat jatkoi vakuuttavia kotipelejään

 

Lapuan urheilutalosta on kehkeytynyt Korisliigan kärkikaartille tukala paikka, sillä Tampereen Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on käynyt kuukauden kuluessa lakeuksilla häviämässä.

 

Lapuan run and gun -pelityyli aiheutti alusta asti vaikeuksia Pyrinnön Punakoneelle, mutta ennakkosuosikkina peliin lähteneet vieraat pysyttelivät kotijoukkueen tuntumassa tai hienoisessa johdossa Damon Williamsin, BJ Raymondin ja Antero Lehdon mainioiden suoritusten ansiosta.

 

Tasainen peli ratkesi lopulta kalkkiviivoilla. Pyrinnön lamauttaneet korit sivalsi lopulta Cedric Latimer, joka toi kaaren takaa Korikobrat tasoihin (83–83) kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja räjäytti kotiyleisön viemällä lapualaiset viiden pisteen johtoon (92–87) vain 14 sekuntia ennen loppua.

 

Korikobrat nousi yksinoikeudella liigataulukon yhdeksännelle sijalle 92–89 (45–49)-voitolla.

 

Peräti 14 kertaa kolmoskaaren takaa onnistuneista lapualaisista Kyle Fogg (24/8/7 syöttöä), Jesse Perry (23/11/3 syöttöä), Lawrence Kinnard (21/5/3 syöttöä) ja Cedric Latimer (16/8) paiskivat ylitöitä voitossa.

 

Pyrinnöstä Damon Williams (32/14), BJ Raymond (19/15/3 riistoa/2 blokkia) ja Antero Lehto (19/3) elättelivät pisimpään toiveita vierasvoitosta. Antti Nikkilä oli edelleen sivussa.

 

Vilpas taas vahva kotonaan

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotikentällään Salohallissa hakenut Vilpas jatkoi hyvää kotivirettään kukistamalla Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 96–71 (48–27).

 

Edelleen pahasti vajaamiehisenä pelannut Kouvot jäi jälkeen Vilppaan energiatasosta ja ajautui toisen neljänneksen myötä 21 pisteen tappioasemaan. Tauon jälkeen vieraat saivat hyökkäyspäässä paremmin juonesta kiinni, mutta Vilppaan haastajaksi Kouvoista ei ollut.

 

Shawn Atupem (23/7/3 riistoa), Marcus Relphorde (19/5/4 syöttöä), Eero Lehtinen (14/6/5 syöttöä) ja Joseph Harris (12/11/3 syöttöä) olivat salolaisittain vahvimmat.

 

Kouvoista Alexander Madsen (18/3) sekä Matthew Gibson (15/2/3 syöttöä) esiintyivät pirteimmin.

 

Karhu karjui Lappeenrannassa

 

Kauhajoen Karhu lähti pitkälle kotimatkalle Lappeenrannasta hyvillä mielin, kun kotijoukkue Namika kaatui pohjanmaalaisille pistein 73–80 (34–41).

 

Karhu näytti ratkaisevan pelin piinkovalla puolustuspelillään neljännen jakson alussa siirtymällä 56–67-johtoon. Namikalta löytyi kuitenkin vielä ylimääräinen vaihde. Kotijoukkue lukitsi Karhun puolustuspelillään ja nousi Brandon McKnightin ja Todd Brownin johdolla 73–72-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

 

Pelin viime hetket kuuluivat kuitenkin Karhulle. Quincy Hankins-Cole upotti epäurheilijamaisen virheen jälkeen Karhun pisteen johtoon ja Andre Williamson donkkasi vierasjohdon kolmeen. Namika ei enää onnistunut korinteossa ja Karhu pääsi kotimatkalle voitto mukanaan.

 

Andre Williamson (22/10), Jussi Eskola (17/5/3 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (13/15/5 syöttöä) olivat Karhun parhaat.


Namikasta Todd Brown (24/8) oli elementissään ja Clifton Jones (5/9) pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

 

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Näytä lisää vastaavia