Korisliigassa harvinainen sisäpelaajavaihto: Timothy Williams KTP-Basketiin, Kenneth Simms Katajaan

23.2.2018 Korisliigan sarjataulukossa kohti häntäpäätä valuneet Joensuun Kataja ja Kotkan KTP-Basket vaihtavat keskenään sisäpelaajia. Hallitseva mestari Kataja saa vaihtokaupassa 206-senttisen Kenneth Simmsin ja KTP 203-senttisen Timothy Williamsin.

Timothy Williams on pelannut Kataja-paidassa ensimmäistä kauttaan ulkomailla...

..kun taas Kenneth Sims on kokenut eurokenttäkonkari. Kuvat: Ville Vuorinen

KTP ja Joensuun Kataja ovat päätyneet vaihtamaan senttereitä keskenään. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams siirtyy Katajan paidasta Kotkaan ja KTP Basketin Kenneth Simms siirtyy kaupassa Katajan paitaan.

 

– Kai tässä kirjoitetaan jonkinlaista Korisliiga-historiaa. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun tällainen homma kahden organisaation välisellä yhteistyöllä toteutetaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio kertoo seuran internet-sivuilla.

 

Katajan päävalmentaja Greg Gibson myöntää, että päätös vaihdosta ei ollut helppo.

 

– Tämä oli kova päätös. Tim on ollut alusta lähtien todella ammattimainen, tehnyt kaikki ne asiat joita häneltä olemme pyytäneetkin ja hyökkäyspäässä hän on pelannut kerrassaan upeasti. Minua on kuitenkin mietityttänyt koko ajan se, että saammeko hänelle kaivattua apua sairastuvalta ja jos saamme niin milloin.

 

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams on kirjauttanut pelaamassaan 26 liigaottelussa keskimäärin 14,6 pistettä, 6,7 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Simmsin tilastot 31 liigaottelussa ovat keskimäärin 15,7 pistettä, 9,9 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

 

Simmsin ammattilaisura alkoi syksyllä 2009 Liettuan pääsarjasta. Ensimmäisen täyden kauden Euroopassa hän pelasi 2010–11 Romaniassa. ”Ruotsin-kiertue” Södertälje Kingsin riveissä kesti kaksi vuotta (2011–13), tuloksena mestaruus ja hopea sekä torjuntakuninkuus (2013). Kingsin kanssa Simms pelasi myös kansainvälisiä otteluja FIBA EuroChallenge -sarjassa.

 

Työpaikka kaudelle 2013-14 löytyi Belgian pääsarjasta ja syksyllä 2014 Simms otti ensi kertaa suunnakseen Suomen ja KTP-Basketin. Europelit saivat jatkoa (FIBA EuroChallenge) ja värikäs kausi päättyi SM-pronssiin. Kaudella 2015-16 tutuksi tuli muun muassa Italian kakkosliiga.

 

Viime kaudella Simms esiintyi Unkarin pääsarjassa Kaposvari KK:n riveissä tilastoilla 11,3 pistettä ja 6,6 levypalloa. Edellä mainittujen maiden lisäksi hän on edustanut ammattilaisjoukkueita myös kotimaassaan USA:ssa, Kiinassa, Uruguayssa, Dominikaanisessa tasavallassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa.

 

Sekä Simms että Katajan uusi takamies Eric Garcia pukevat Kataja-paidan ensi kertaa päälleen ensi viikon keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobra-Basket vierailee Joensuussa. Vaihdetut sentterit kohtaavat toisensa uusissa joukkueissaan ensimmäistä kertaa viikon päästä Kotkassa.

 

Lisätietoa: Timothy Williams

 

Lisätietoa: Kenneth Simms 
 
29.3.2023 21:56 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui puolalaisessa saunassa – kirittävää 19 pistettä toiseen osaotteluun

Kauhajoki joutui taipumaan 90–71 (43–37) Anwil Wloclawekin fanaattisen kotiyleisön edessä. Kaksiosaisen välieräsarjan toinen osa pelataan Kauhajoella 5.4. FIBA Europe Cupin finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

29.3.2023 09:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki FIBA Europe Cupin välierässä keskiviikkona

Kauhajoki avaa kaksiosainen välieräsarjan Puolassa Anwil Wloclawekia vastaan vieraskentällä. Ottelu käynnistyy klo 19:30 Suomen aikaa ja se on katsottavissa suorana YouTubessa.

26.3.2023 20:34 Korisliiga

Kotijoukkueet juhlivat myös puolivälierien toisena pelipäivänä – Seagulls ja Kataja kumpikin 1–0-johtoon

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket ottivat itselleen avausvoiton puolivälieräsarjojensa avausiltana.

25.3.2023 19:31 Korisliiga

Juho Nenonen vaihtoi isompaa silmään – ensimmäiset puolivälierät päättyivät kotivoittoihin

Kotietua nauttivat Salon Vilpas ja Kauhajoki ottivat kumpikin voiton puolivälierien avausillassa.

25.3.2023 11:30 Korisliiga

Seagulls ja Kataja metsästävät pääsylippua välieriin kotiedun turvin, mutta Nokia ja KTP ovat valmiita haastamaan

Korisliiga-puolivälierissä kohtaavat sunnuntaina 26. maaliskuuta Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä Kataja Basket ja KTP-Basket.

24.3.2023 12:18 Korisliiga

Pudotuspelien avausiltana kohtaavat ennakkosuosikit ja altavastaajat – kotietua nauttivat runkosarjakuningas Kauhajoki sekä aina vaarallinen Salon Vilpas

Lauantaina 25. maaliskuuta miesten Korisliigan puolivälierissä kohtaavat Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö sekä Salon Vilpas ja Kouvot.

24.3.2023 11:55 Korisliiga

Seagullsin René Rougeau Korisliigan maaliskuun vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Maaliskuun vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin monipuolinen René Rougeau.

22.3.2023 20:19 Korisliiga

Korisliigan pudotuspelien otteluparit ratkesivat – Pyrintö varmisti playoff-paikan ja Kauhajoki sinetöi sarjataulukon ykkössijan

Tampereen Pyrintö vei viimeisen jaossa olleen paikan Korisliigan pudotuspeleihin. Lahden Chris Clarke puolestaan teki historiaa tilastoimalla koko kauden keskiarvoikseen triplatuplan. Sarjataulukon kärkipaikan sinetöi Kauhajoki.

18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

Näytä lisää vastaavia