Korisliigan ennakkokatsaus 3/4: Nuori Kouvot nuortui entisestään, Pyrintö ja Karhu suoraan kultajahtiin

3.10.2013 09:35 Korisliigan nuorimpana joukkueena mallikkaasti puolivälieriin viime keväänä edennyt Kouvolan Kouvot lähtee uuteen kauteen entistä nuoremmalla, mutta sitäkin potentiaalisemmalla kokoonpanolla. Kauhajoella puolestaan tavoitellaan kultamitalia viime kevään pronssiottelun jälkeen ja Pyrintö aloittaa kultajahdin uusvanhan valmentajansa Pieti Poikolan opein.

Kouvojen Metusalem Ilari Seppälä, 20, on liigan nuorimman joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Vasta 18-vuotias Alexander Madsen kuuluu Kouvojen suurlupauksiin.

Pyrintö mielii paluuta mitaleille Pieti Poikolan johdolla.

Paluumuuttaja Alex Vaenrberg on oiva lisä Baltian liigaa pelaavan Pyrinnön takakentälle.

Matias Ojalan Karhu tallusteli viime keväänä mitalipeleihin.

Täysin uutena miehenä lakeuksilla nähdään Kotkasta siirtyvä Bojan Sarcevic. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kouvolan Kouvot on kantanut Korisliigan nuorimman joukkueen lippaa jo viimeisen kolmen kauden ajan ja sama tahti jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 

Joukkueen 1990–92 syntyneet avainpelaajat Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu ja Aleksi Akpaso jättivät Kouvolan taakseen ja jättivät ”ikämies” Jere Luomalle (202 cm/20 v) joukkueen vanhimman suomalaispelaajan arvonimen. Kouvojen suomalaisten keski-ikä kaudella 2013/14 on hulppeat 18,2 vuotta.

 

– Pitkä ja urheilullinen porukka, ja varmasti nopeimpia Kouvojen edustusjoukkueita aikoihin. Samalla varmasti kaikkien aikojen nuorin Kouvojen edustusjoukkue kasassa. Välillä sitä tuntee itsensä aika vanhaksi, naurahtaa joukkueen nestoriryhmään kuuluva Ilari Seppälä (188/20).

 

Seppälällä on isot saappaat täytettävänään takamiehen tontilla Antto Nikkarisen lähdön jälkeen. Vanttajan sekä Pertun korvaajiksi puolestaan odotetaan Luoman lisäksi Hongasta siirtyneen Daniel Dolencin (205/20) esiinnousua. Laituri Alexander Madsenia (205/18) ja pelinrakentaja Tuomas Hirvosta (178/17) on suitsutettu huippulupauksina, eikä suotta.

 

– Alexilla ja Tuomaksella on molemmilla sekä selkeitä vahvuuksia että selkeitä kehityskohteita. Meiltä lähti muutama aika hyvä pelaaja, mutta paikkaajat löytyivät omasta takaa. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat viime vuosina tavanneet olla parempia kuin ennakkoarvioissa on kaavailtu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

 

Etunsa on silläkin, että Kouvojen amerikkalaiskolmikko Lawrence Wright (195/29)-Frankie Sullivan (185/23)-Delvon Johnson (206/24) on osoittautunut kelpo valinnaksi.

 

– Hyviä pelaajia ilman muuta, Lehtonen kuittaa kyselyt amerikkalaispelaajien tasosta.

 

Lisätietoja: Kouvolan Kouvot


Poikola luotsaa ”tamperelaisemman” Pyrinnön kohti Baltiaa

 

Pieti Poikolan menestyksekäs neljän vuoden aikakausi Tampereen Pyrinnön päävalmentajana päättyi keväällä 2012 välierätappioon Bisonsia vastaan sekä pronssiottelutappioon ToPoa vastaan. Nyt Poikola on palannut Pyynikille tarkoituksenaan palauttaa Pyrintö loistoonsa.

 

”Vanhasta” kaartista Pyrinnössä jatkavat seuraikoni Damon Williams (201/39), korinaluskolossi Antti Nikkilä (210/35) ja ikipyrintöläinen Antero Lehto (185/29), kun taas lähtöpuolella ovat mm. Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe ja Jesse Niemi.

 

Amerikkalaiset BJ Raymond (198/26) ja Kelvin Lewis (195/25) tuovat monipuolisuutta Pyrinnön peliin, ja paluumuuttajat Petri Heinonen (207/25) ja Alex Vaenerberg (183/21) tekevät joukkueesta entistä tamperelaisemmat.

 

– Pyrintö on kehittynyt organisaationa todella paljon poissaoloaikanani. Tekemisen taso ja vaatimustaso ovat erittäin korkealla. Kaikki toimii kentällä ja sen ulkopuolella, joten fiilis on todella korkealla, kuuden kauden tauon jälkeen Pyrinnön pelipuvun taas ylleen vetävä Heinonen kertoo.

 

– Joukkueen tamperelaisuus on ollut yksi merkittävä asia paluussani. Täällä on tehty määrätietoisesti ja pitkään töitä sen eteen, että kahdestakymmenestä ringissä olevasta pelaajasta 14 on tamperelaisia. Kun nuorestakin porukasta nousee Topias Palmin (194/19) kaltaisia huippulahjakkuuksia, meillä on todella hyvä tilanne, Poikola kiittelee.

 

– Myös valmennusjohdossa on tapahtunut muutoksia ja olen saanut avukseni Lasse Rantalan, jota pidän yhtenä älykkäimmistä koripalloihmisistä Suomessa. Lassella on päävastuu hyökkäyksemme kehittämisessä, kun taas minä saan keskittyä kokonaisvaltaisesti puolustuspelimme kehittämiseen, jatkaa Poikola.

 

Lisämielenkiintoa Pyrinnön kauteen tuo joukkueen osallistuminen Baltian liigaan. Pyrinnön pelit BBL:ssa alkavat 13. lokakuuta.

 

– Kansainväliset pelit ovat pelaajalle aina mittari nähdä oman tekemisen taso ja arvioida, missä mennään ja missä on kehitysvaraa. Loistava tilaisuus, Heinonen uhkuu.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 

Mitalipelit motivoivat Karhun kultajahtiin

 

Kauhajoella elettiin keväällä 2013 ennennäkemätöntä koripallohuumaa, kun Karhu rynnisti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan välieriin selvittäen tieltään edellisten vuosien kestomenestyjän Tampereen Pyrinnön.

 

Päävalmentaja Ari Tammivaaran vetämä pitkäaikainen projekti on siis kantanut hedelmää ja Pohjanmaalla puhutaan myös uuden kauden alkaessa suuria. Paikka pronssiottelussa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä, vaan Karhu kaipaa kultamitalia.

 

– Olemme tehneet muutaman vuoden ajan suunniteltua projektina, jonka tavoite on ollut pelaaminen kirkkaammista mitaleista. Näen, että meillä on alkavallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue, jolle tämä tavoite on täysin saavutettavissa, Tammivaara linjaa.

 

Viime kauden Karhusta kaikki amerikkalaispelaajat sekä tehokaksikko Ilkka Vuori-Eldar Skamo ovat jättäneet lakeudet. Kotimaisista rotaatiopelaajista jäljellä ovat Korisliigan vuoden puolustajana palkittu Henri Hirvikoski (191/27), heittokone Jussi Eskola (189/26), monipuolinen iso mies Matias Ojala (197/24) ja takamieslupaus Niko Mattila (192/19).

 

Useamman kauden Suomessa pelannut Antwine Williams (192/38) tuo rutiinia nuorehkoon joukkueeseen, hänen maanmiehensä Quincy Haskins-Cole (203/23), Akeem Johnson (198/23) ja Andre Williamson (202/24) ovat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

 

Vuoren ja Skamon korvaajiksi Karhu on hankkinut KTP:n finaaleihin johtaneen pelinrakentaja Bojan Sarcevicin (190/25) ja FoKoPossa mainion kauden pelanneen Markus Moleniuksen (202/21). Vuoden pituiselta Lapuan kiinnitykseltä siirtyvä Aleksi Huuskonen (188/25) tuo ryhmään entistä enemmän heittovoimaa.

 

– Vuoren ja Skamon saappaat ovat isot, mutta Bojanin ja Makken jalat kyllä täyttävät ne. Molemmat pelaajat haluavat tehdä töitä ja harjoitella, mitkä ovat organisaatiossamme tärkeitä asioita, Tammivaara arvioi.

 

Korisliiga-avauksen ollessa vain yhden yön päässä ovat Karhulla asiat paremmin kuin hyvin.

 

– Olemme harjoitelleet terveenä koko joukkueella kesän ajan ja toivottavasti saamme juosta alkavalla kaudella entistä kovemmin ja pidempään, Matias Ojala miettii.

 

Lisätietoja: Kauhajoen Karhu
 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia