Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: Hongan nuoren joukkueen mieli pudotuspeleissä – Kouvot, Karhu ja KTP tavoittelevat Suomen mestaruutta

30.9.2014 Korisliigan alkavalla kaudella 2014/2015 Tapiolan Honka suunnittelee marssia pudotuspeleihin nuorella joukkueellaan ja debytanttivalmentaja Tuomas Iisalolla. Kouvot, Kauhajoen Karhu sekä KTP-Basket taas ovat asettaneet tavoitteensa yksinkertaisesti mestaruuteen.

Kouvojen Ville Kaunisto nauttii Kouvolassa pelaamisesta.

Alexander "MadZen" Madsen kuuluu Kouvojen nuorisomyllyn kultakimpaleisiin.

Tuomas Iisalo otti Pekka Salmisen istumapaikan Hongassa.

Hongan Anton Odabasi kuuluu Madsenin tapaan Suomi-koripallon suuriin lupauksiin...

... kuten myös Karhun Niko Mattila.

KTP:n kokenut Jukka Matinen joutuu olemaan pitkään poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia...

... mutta kotkalaisten onneksi Michael Pounds on jälleen pelikunnossa. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.


Kouvot pölytti kaudella 2013/2014 pitkään Korisliigan pohjatomuja, kunnes helmikuun puolivälin jälkeen kouvolalaiset saivat nostatuksen Matt Gibsonin ja Ville Kauniston (204 cm/ 32 vuotta) loistavan pelaamisen ja joukkueen yhteen hitsaantumisen kautta.

Kun joukkue pisti Tampereen Pyrinnön jälkeen parhaan rekordin tauluun loppukauden, niin Kouvolassa kasvoi koripallohuuma, jollaista ei ole nähty sitten 2004 mestaruuskevään jälkeen.

- Ilman muuta viime kauden lopun jälkeen tavoitteet ovat tällä kaudella korkeammalla. Meillä on erinomainen tilanne, kun pelaajat ovat tuttuja. Oikeastaan pelkästään amerikkalaiset vaihtuivat ja nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempia, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Nuoret lupaukset Alexander Madsen (207/19), Tobias Reinholt (208/19) ja Tuomas Hirvonen (180/18) huokuvat potentiaalia ja ovat jo osittain maksaneet Korisliigan opintovelkansa.

Takamies Ilari Seppälä (188/21) osoitti jo viime kaudella skorausvoimansa kotimaan kentillä, mutta avainpelaaja suomalaisissa on kuitenkin Ranskan kiertueen jälkeen takaisin Kouvoihin viime joulukuussa kotiutunut Kaunisto.

- Viihdyn Kouvoissa, koska siellä on hyvä organisaatio, hyvä valmentaja ja Kouvola on mukava kaupunki. Hieno paikka ammattilaisurheilijalle, Kaunisto kertoo.

 

Lisätietoja: Kouvot


Honka haluaa nuorella joukkueella pudotuspeleihin


Viime kauden sarjanousija Tapiolan Honka näytti välittömästi kuulumisensa Korisliiga-tasolle taistelemalla sarjasijoituksensa viidenneksi nuoresta pelaajarungostaan välittämättä. Pekka Salmisen lähdettyä Joensuuhun ohjakset siirrettiin pelaajauransa lopettaneelle 32-vuotiaalle Tuomas Iisalolle.

- Pelaajasta valmentajaksi siirtyminen on aika monimutkainen, dynaaminen prosessi. Monta asiaa tulee vastaan ensi kertaa, ja olen yrittänytkin käyttää kokeneempia apunani. Valmentamiseen liittyy paljon töitä, kun koko paletin polkaisee käytännössä nollista käyntiin, Iisalo kertoo.

- Vaikea kuvailla kuinka iloinen olen siitä, miten hienosti pelaajat ovat ottaneet heittämäni haasteet vastaan. Ne ovat kuitenkin olleet hieman erilaisia kuin aiemmin.

Honka lähtee kauteen entistä nuoremmalla joukkueella, jonka ainoa suomalaiskonkari on Tero Laitinen (201/27). Toinen ”konkari” Villematti Kopio (182/22) painottaakin joukkueen nuoruutta.

- Jotain joukkueesta kertoo se, että itse taidan olla jengin toiseksi vanhin suomalainen. Harjoituksissa meno on ollut todella kilpailuhenkistä. Nyt, kun jenkit on saatu mukaan, niin ollaan päästy keskittymään joukkueasioihinkin, Kopio kommentoi.

Kolmannen kautensa Hongassa aloittavan Ronnie Clarkin (195/33) jatko oli honkalaisille iloinen uutinen, kuten myös vuoden tulokkaan Anton Odabasin (206/19), joka ottanee taas uuden hyppäyksen pelaajaurallaan ensi kaudella.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka


Karhu ja Toiviainen ovat asettaneet tavoitteekseen mestaruudenMyös Kauhajoella tuotiin uusi mies peräsimeen, kun viime ajat Kotkassa viihtynyt Sami Toiviainen siirtyi Pohjanmaalle korvaamaan Ari Tammivaaran.

- Kolmen vuoden projekti Karhussa on alkanut hyvin. Kaikki toimii Kauhajoella erinomaisesti, kuten myös Kotkassa ja Lahdessakin, Toivianen kertoo viitaten entisiin seuroihinsa.

- Suomen mestaruus on tavoite. Aika tyhmä saisin olla, jos näillä panostuksilla sitä ei tavoittelisi. Meillä ei ole vielä Kauhajoella mitalia, joten eiköhän lähdetä saman tien tavoittelemaan sitä kultaista.

Karhu menetti paljon edelliskausien runkopelaajiaan, mutta tilalle tulivat mm. Juho Lehtoranta (195/25) ja liigan parhaimpiin heittäjiin kuuluva Antti Kanervo (192/25).

Viime kauden avainpelaajista taas Bojan Sarcevic (190/26), Aleksi Huuskonen (188/26), Niko Mattila (192/20) ja Markus Molenius (202/22) tekevät tuhojaan Karhu-paidassa myös ensi kaudella. Lisäksi Toiviainen toi mukanaan vanhan tuttunsa KTP-ajoilta eli huippuvahvistus Devonne Gilesin (203/31).

- Meillä on monien muiden joukkueiden tapaan vaihtuvuus ollut suurta, mutta tämä taitaa olla parhaimpia porukoita, joissa olen ollut mukana, ellei paras, Huuskonen kertoo.

Gilesin lisäksi Karhua vahvistaa laituri Jermont Horton (198/31) sekä järkälemäinen Gregory Mangano (205/24).

 

Lisätietoja: Kauhajoen KarhuKotkassa suomalainen kaarti pysyi samanaKTP-Basketissa Toiviainen korvattiin Saksasta takaisin Suomeen palanneella Anton Mirolybovilla, jonka curriculum vitaesta löytyy myös Suomen naisten maajoukkueen valmentaminen.

Jos muissa joukkueissa vaihtuvuus oli suurta, niin Kotkassa se pysyi maltillisena: ainoastaan vahvistuksen vaihtuivat, kun kokoonpanoon liittyivät piskuinen Brandon Jefferson (175/22), Kenneth Simms (206/28) sekä Pyrinnössä korirautoja donkeillaan turmellut LaMonte Ulmer (198/28).

- Tavoitteena on parantaa edelliskaudesta ja auttaa joukkue mestaruuteen asti. Meillä on tosi kova joukkue, jossa ei paljon muutoksia tapahtunut. Olimme viime kaudella jo lähellä, Samuli Vanttaja kommentoi.

- Homma kaatui osittain loukkaantumisiin. Jos pysytään ehjänä, niin en näe mitään syytä miksemme voisi mestaruutta saavuttaa.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaavan KTP-Basketin suomalaisrunkoon kuuluvat viime kauden tapaan Vanttaja (210/23), Timo Heinonen (198/32), Joonas Lehtoranta (194/20), Jukka Matinen (203/35) sekä loukkaantumisista kärsinyt Michael Pounds (189/26).

- Joukkueessa on hyvää energiaa. Kotimainen kaarti ei ole muuttunut ja uskon, että tuorein vahvistus Simms oli tarvittava puuttuva palanen, Mirolybov kommentoi.

 

Lisätietoja: KTP-Basket
 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia