Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

13.11.2021 20:38 Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ei näyttänyt tänään kotikentällään Uudessakaupungissa alkuunkaan siltä, että joukkue olisi tulossa yhdeksän ottelun tappioputkesta. Isännät kesyttivät Lahti Basketballin roimalla marginaalilla 86–62.

Huippuillan ehdottomana pääarkkitehtina työskenteli paikallissankari Bojan Sarcevic. Tällä kaudella paluun kasvattajaseuraansa tehnyt pelinjohtaja latoi taululle 20 pistettä sekä keräsi merkinnät kuudesta levypallosta ja kuudesta koriin johtavasta syötöstä. Hänen tehokkuuslukemansa 25 oli ottelun korkein.

Lahden pistesankarina puolestaan nähtiin loukkaantumisestaan toipunut Admon Gilder, jota ei ole kentällä päästy muutamaan viikkoon näkemään. Gilder oli poissaolosta huolimatta kovassa vireessä tehdessään 19 pistettä. Tehokkaana tutkaparina toimi Antonio Ballard, joka osui 13 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Lahden voittotilasto on parhaillaan 5–5, kun taas viimeistä sijaa pitävän Korihaiden lukema näyttää 1–9.

Ottelutilastot

 

Pelkkien kotivoittojen kierros

Sarjakakkonen Kauhajoki pönkitti asemaansa reippaalla kotivoitolla kaataessaan Kataja Basketin 92–67. Ottelun pistekuninkaana nähtiin juuri Kuukauden Valopilkuksi valittu Cameron Jones – hänelle merkittiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Suomalaistakamies Eero Innamaa toi joukkueelleen 11 pistettä.

– Jo ensimmäisellä puoliajalla näytti ensimmäisen kerran siltä, että saisimme eron vähän repsahtamaan, mutta nukahdimme muutaman kerran ja Kataja rankaisi heti. Lopussa se sitten vihdoinkin repsahti, ja sen ratkaisi pelaamisemme intensiteetti, totesi Innamaa.

Katajan kovimmat pistemiehet olivat Christopher McKnight ja Markel Crawford, kumpikin 16:lla.

Ottelutilastot

Kobrat sai vääntää kalkkiviivoille asti Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta lopulta lapualaiset pitivät pisteet kotona luvuin 93–91.

Ottelussa erityiset huippusuoritukset nähtiin voittajajoukkueen Christian Lutete IV:ltä, joka sai aikaan 39 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Benjamin Raymondilta, joka lisäsi soppaan 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä, sekä Antto Nikkariselta, joka osui 13 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Pyrinnön paras tilastonikkari oli tällä kertaa Devante Foster, joka merkkautti 22 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Oli todella kova ja hyvä peli. Molemmat joukkueet onnistuivat omissa asioissaan tänään. Pelasimme taktisesti hyvän pelin. Toisella puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja ja pistimme heitot sisään, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

Illan neljäs kotivoittaja oli Bisons Loimaa, joka lähetti BC Nokian bussiin tappio niskassa. Isännät veivät pelin 71–64.

Kaikkien tilastokategorioiden keisari Bisonsin riveissä oli takamies Cortez Edwards, joka kirjautti 22 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokialla pistekuninkuuden vei Terry Thomas 18:lla, mutta häikäisevimmän jäljen jätti Arnaldo Toro, joka osui 12 pistettä mutta keräsi tolkuttomat 26 levypalloa. Työ ei silti riittänyt voittoon asti.

– Onnittelut Bisonsille voitosta. He ansaitsivat sen tänään. Olemme tällä hetkellä huono koripallojoukkue. Bisons haavoitti meitä monella osa-alueella, emmekä pystyneet vastaamaan heidän kovuuteensa. Meidän pitää olle tasaisempia otteissamme ja kilpailla kovempaa, jotta pystymme voittamaan tässä sarjassa, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
1.4.2023 20:15 Korisliiga

Ennakkosuosikit jatkavat juhliaan – puolivälierissä tänään pelkkiä vierasvoittoja

Miesten Korisliigan puolivälierissä on nähty toistaiseksi pelkästään korkeammin sijoittuneiden joukkueiden voittoja.

29.3.2023 21:56 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui puolalaisessa saunassa – kirittävää 19 pistettä toiseen osaotteluun

Kauhajoki joutui taipumaan 90–71 (43–37) Anwil Wloclawekin fanaattisen kotiyleisön edessä. Kaksiosaisen välieräsarjan toinen osa pelataan Kauhajoella 5.4. FIBA Europe Cupin finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

29.3.2023 09:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki FIBA Europe Cupin välierässä keskiviikkona

Kauhajoki avaa kaksiosainen välieräsarjan Puolassa Anwil Wloclawekia vastaan vieraskentällä. Ottelu käynnistyy klo 19:30 Suomen aikaa ja se on katsottavissa suorana YouTubessa.

26.3.2023 20:34 Korisliiga

Kotijoukkueet juhlivat myös puolivälierien toisena pelipäivänä – Seagulls ja Kataja kumpikin 1–0-johtoon

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket ottivat itselleen avausvoiton puolivälieräsarjojensa avausiltana.

25.3.2023 19:31 Korisliiga

Juho Nenonen vaihtoi isompaa silmään – ensimmäiset puolivälierät päättyivät kotivoittoihin

Kotietua nauttivat Salon Vilpas ja Kauhajoki ottivat kumpikin voiton puolivälierien avausillassa.

25.3.2023 11:30 Korisliiga

Seagulls ja Kataja metsästävät pääsylippua välieriin kotiedun turvin, mutta Nokia ja KTP ovat valmiita haastamaan

Korisliiga-puolivälierissä kohtaavat sunnuntaina 26. maaliskuuta Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä Kataja Basket ja KTP-Basket.

24.3.2023 12:18 Korisliiga

Pudotuspelien avausiltana kohtaavat ennakkosuosikit ja altavastaajat – kotietua nauttivat runkosarjakuningas Kauhajoki sekä aina vaarallinen Salon Vilpas

Lauantaina 25. maaliskuuta miesten Korisliigan puolivälierissä kohtaavat Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö sekä Salon Vilpas ja Kouvot.

24.3.2023 11:55 Korisliiga

Seagullsin René Rougeau Korisliigan maaliskuun vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Maaliskuun vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin monipuolinen René Rougeau.

22.3.2023 20:19 Korisliiga

Korisliigan pudotuspelien otteluparit ratkesivat – Pyrintö varmisti playoff-paikan ja Kauhajoki sinetöi sarjataulukon ykkössijan

Tampereen Pyrintö vei viimeisen jaossa olleen paikan Korisliigan pudotuspeleihin. Lahden Chris Clarke puolestaan teki historiaa tilastoimalla koko kauden keskiarvoikseen triplatuplan. Sarjataulukon kärkipaikan sinetöi Kauhajoki.

18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

Näytä lisää vastaavia