Kauhajoki jatkosarja-avauksen voittoon järjettömässä jatkoaikatrillerissä – Korihaille jälleen yllättävä onnistuminen

16.2.2022 20:34 Miesten Korisliigassa käynnistettiin jatkosarjavaihe viiden ottelun kierroksella. Voittajiksi selvisivät Kauhajoki, KTP-Basket, Korihait, Lahti Basketball ja Kobrat.

Severi Kaukiainen oli Kauhajoen jatkoerävoitossa avainasemassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan kuumassa kärkikamppailussa kohtasivat tänään runkosarjan voittaja Kauhajoki ja kolmannen sijan lunastanut Helsinki Seagulls. Ottelusta tuli hyytävä jännitysnäytelmä, joka eteni jatkoerään asti, mutta lopulta Kauhajoki väänsi voiton tiukoin luvuin 101–98. Voitto oli Kauhajoelle peräti 12:s putkeen.

Parhaiten pisteitä tykitti amerikkalaiskolmikko Cameron Jones, Rene Rougeau ja Simeon Carter. Jonesille merkittiin 28 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Rougeau keräsi 26 pistettä ja viisi levypalloa. Carter puolestaan sai nimiinsä 23 pistettä ja 12 levypalloa.

Hyökkäysten tirehtöörin hattua parketilla kantoi jälleen Severi Kaukiainen, joka osui 14 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

– Jos antoi vähänkin tilaa vastustajalle, niin sieltä kyllä rokotettiin kolmosen takaa. Olisi pitänyt pysyä yksi vastaan yksi -tilanteissa paremmin edessä ja välttää sitä kautta antamasta rytmistä kolmosia noin kovalla prosentilla heittävälle joukkueelle, totesi Kaukiainen Ruudun haastattelussa.

Seagullsin riveissä kovin pistesuoritus nähtiin Shawn Huffilta, jolle merkittiin 21 pistettä ja seitsemän levypalloa, mutta tarkkaa ja tärkeää työtä kentän molemmissa päädyissä teki myös pelinjohtaja Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Nikkarinen oli jopa pelastaa illan viime hetkellä, mutta hänen kolmen pisteen yrityksensä kolahti rautoihin.

– Oli tiukka ottelu ja tuntui todella, että tänään oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Karhulla on kyllä hieno kotiyleisö, ja kiitokset siitä, sillä on hienoa pelata taas pitkästä aikaa katsojien edessä, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Illan toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa neljännen sijan haltija KTP-Basket taivutti yhtä paikkaa alemman Tampereen Pyrinnön 90–75. Voittajajoukkueen sankarina nähtiin nuori kotimainen laituri Remu Raitanen, jonka tilastoissa seisoi ottelun jälkeen 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja kaksi riistoa.

– Taktiikkana oli tänään painottaa puolustukseen paluuta ja yhdellä yhtä vastaan puolustamista. Pyrintö on sarjan paras avoimella kentällä pelaava joukkue, ja mielestäni onnistuimme näissä asioissa tänään, totesi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Tappion kärsineen vierasjoukkueen riveissä sen sijaan parhaiten pärjäsi Tammikuun Valopilkkunakin palkittu hyökkääjälahjakkuus Ike Smith. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja viisi levypalloa.

– KTP pelasi tänään fiksusti, energisesti ja yhtenäisesti. Varmasti pelaajat tekivät asiat juuri kuten valmennus odotti. Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme kyllä KTP:n vahvuudet. Meillä ei heitto uponnut, mutta eniten olen pettynyt levypallopeliimme, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa nähtiin yllättäjiä

Korihait joutui aloittamaan alemman jatkosarjan koko sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Uuden päävalmentajan Teemu Turusen astuttua ruoriin joukkue tuntuu kuitenkin kääntäneen kurssiaan parempaan suuntaan, sillä joukkue nappasi jo toisen peräkkäisen voiton. Tänään vain kahdeksan pelaajan voimin pelaamaan joutunut Kataja Basket kaatui kotikentällään 60–76.

Korihaiden tilastotähti oli Jarett Croff 25 pisteellä ja 12 levypallolla. Joukkuetoveri Tommi Lehtonen lisäsi kokonaistulokseen kahdeksan pistettä.

– Tiesimme jo ennalta, että Joensuun miehistössä olisi puutteita. Otimme sen huomioon, valmistauduimme hyvin ja viilasimme hyökkäyskuvioita sekä katsoimme lisää optioita. Meillä vallitsi hyvä henki alusta lähtien, totesi Lehtonen.

Katajan puolella edusti kirkkaimmin Nicholas Griffin 17 pisteellä.

Ottelutilastot

BC Nokia oli vielä runkosarjan loppusuoralla hilkulla päästä mukaan ylempään jatkosarjaan mutta kaatui viimeisessä näytönpaikassaan. Tänään joukkue kärsi tappion myös avausottelussaan alemmassa jatkosarjassa, kun se menetti pisteet Lahti Basketballille luvuin 78–95.

Voittajajoukkueen kovin pistemies oli Khalil Iverson 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Joukkuetoveri Chris Clarke lisäsi pakkaan 15 pistettä ja huomion arvoiset 17 levypalloa.

Nokian puolella kovimmat piste-esitykset antoivat Steven Haney ja Max Besselink. Haneylle merkittiin 22 pistettä ja Besselinkille puolestaan 20. Takamies Tevaun Kokko teki 14 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat kaatoi Bisons Loimaan 82–70. Voittajajoukkueen pisteistä peräti 30 tuli Christian Lutete IV:n pyssystä.

Bisonsin puolella Zach Thomas nokitti pisteellä tehden yhteensä 31, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Lisäksi Thomas napsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
2.2.2023 14:15 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen.

1.2.2023 21:40 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui yli 2100-päisen kotiyleisön edessä – lohkovoitto ja puolivälierän kotietu varmistui

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

1.2.2023 20:44 Korisliiga

Ahonen ja Blomgren toivat Vilppaalle voiton – Kouvot kaatui Seagullsille Pöllän hienosta levypallosuorituksesta huolimatta

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voitot ottivat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls. Alemmassa sarjassa juhlivat Kobrat, Lahti Basketball ja Korihait.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia