Kataja otti etäisyyttä Lahteen ja Kouvot Seagullsiin – Korisliigassa ratkottiin tasaväkisiä sarjasijoituksia

8.3.2022 20:18 Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kasvatti eroaan Helsinki Seagullsiin. Alemmassa jatkosarjassa Kataja Basket teki saman Lahti Basketballille.

Jamar Wilson takasi joukkueelleen voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket sai käännettyä tällä kertaa vaikeudet voitoksi miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa. Joukkueen tie on ollut melkoista vuoristorataa, mutta tänään kotikentällään pelannut Lahti Basketball taipui joensuulaisille 60–76.

Lahti pärjäsi kieltämättä hieman paremmin korien alla voittaen levypallokamppailut, mutta Katajan pelasti se, että jyvä oli kohdallaan ja heitot upposivat tasaisemmin.

Tasaisen varmaa työtä voittajajoukkueessa johti Jamar Wilson, joka teki 16 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetovereista isoimman pistesaldon, 19, keräsi Christopher McKnight, joka nappasi ohessa myös seitsemän levypalloa.

– Tämä oli kahden puoliajan tarina. Ensimmäisen puoliskon pelasimme vähän tahmeasti ja epäsynkassa. Kolmannella jaksolla saimme hyvän runin alle ja saimme pidettyä vauhdin yllä päätösneljennäksellä. Viime ottelussa nämä olivat ongelmakohtiamme, joten tämä oli meille iso askel, McKnight kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden tilastohirmut olivat Antonio Ballard 16 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja neljällä syötöllä sekä Chris Clarke 14 pisteellä, 13 levypallolla ja kuudella syötöllä.

Kataja ja Lahti olivat ennen ottelua sarjataulukossa tasapisteissä, mutta voiton ansiosta Kataja pysyttelee viimeisellä playoff-sijalla ja Lahti seuraa perässä yhdeksäntenä.

Ottelutilastot

Kouvot vahvisti kakkossijaansa ylemmässä jatkosarjassa

Ylemmässä jatkosarjassa mittelivät tänään joukkueet Korisliigan toisella ja kolmannella sijalla. Ylempää sijaa jo valmiiksi hallinnut Kouvot onnistui kasvattamaan voittonsa ansiosta eroa Helsinki Seagullsiin, kun Helsingissä pelattu päättyi lopulta tiukan väännön jälkeen isäntien 85–90-tappioon.

Ottelun aikana saatiin nähdä melkoista ailahtelua suuntaan jos toiseenkin. Kouvot aloitti niin rivakasti, että pääsi toisen jakson alussa johtoon peräti 17 pisteellä. Sen jälkeen takaa tuli kahdeksalla miehellä pelannut Seagulls, joka johti kolmannen jakson aikana parhaimmillaan 11:llä. Lopussa pöydät kuitenkin kääntyivät takaisin alkuperäiseen järjestykseen.

Kouvojen kovin korintekijä ottelussa oli Billy Boyd III, joka merkkautti 26 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Robert "Trey" Hall lisäsi tilastoihin yhdeksän pistettä ja neljä syöttöä.

– Kolmessa viime pelissä emme ole saaneet liikutettua palloa hyvin. On ollut hieman itsekästä pelaamista. Tässä ottelussa painotimme yhteen pelaamista ja energistä puolustukseen palaamista, ja se auttoi myös hyökkäystämme pysymään käynnissä, Hall kommentoi Ruudun haastattelussa.

Seagullsin Seth Allen vakuutti toisessa Korisliiga-ottelussaan 25 pisteen ja seitsemän syötön edestä.

Ottelutilastot

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia