Kalin, Korpinen ja Menna energisinä NCAA:ssa

10.12.2018 08:24 Yhdysvaltojen yliopistosarjassa naisten NCAA:ssa nähtiin viikonloppuna pirteitä suomalaissuorituksia, kun Tuuli Menna ja Marika Korpinen takoivat kaksinumeroiset lukemat ja Marianne Kalinin vahva levypallotyöskentely kiritti Hofstran voittoon.

Marianne Kalin kannatteli Hofstran tärkeään voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Hofstran ja UMBC:n kohtaamisessa pisteet olivat tiukassa, mutta tasainen ottelu kääntyi lopulta Hofstran 45-42 (22-22) -voittoon. Marianne Kalin nousi tärkeään rooliin tehoillen kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä ja huimat 13 levypalloa 30 minuutissa jääden kahden pisteen päähän kauden ensimmäisestä tupla-tuplastaan. Joukkuekaveri Sandra Karsten merkkautti 18 minuutissa yhden levypallon sekä yhden syötön.

Ottelutilastot

George Mason nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaataen Eastern Kentuckyn vieraissa numeroin 91-75 (38-37). Marika Korpinen ahersi kentän molemmissa päissä viimeistellen 29 peliminuutissa 10 pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä, kolme riistoa sekä yhden torjunnan.

Rokkasen Toledo kaatui hallitsevan mestarin käsissä

Sara Rokkanen nosti kahdeksan pistettä hallitsevaa NCAA-mestaria vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Sara Rokkasen Toledo joutui haastavaan koitokseen kotonaan Savage Arenalla, kun vastaan asettui hallitseva mestari ja kuluvan kauden toiseksi rankattu Notre Dame. Toledo kovasta taistelusta ja hyvästä vastuksesta huolimatta Notre Dame nappasi ottelusta voiton luvuin 72-56 (43-37) ja katkaisi samalla kotijoukkueen neljän ottelun voittoputken. Rokkanen uurasti 33 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja joukkueensa parhaana viisi syöttöä.

Venla Variksen Grand Canyon sai kotikentällä vastaansa Montanan, joka otti ohjat jo ensimmäisellä puoliskolla ja viimeisteli lopulta voittolukemat 69-47 (31-26). Varis urakoi aloitusviisikossa 33 minuuttia ja kolme pistettä.

Robert Morrisin tappioputki sai jatkoa, kun Kent State repäisi kolmannessa erässä itselleen kahdeksan pisteen etumatkan ja piti sen loppuun asti merkkauttaen taululle 54-46 (20-22) -loppulukemat. Nina Augustin nappasi kahdeksassa peliminuutissaan yhden puolustuslevypallon.

Salmen ”Huskies” voittoon ja tappioon

Ninni Salmen Northern Illinois kohtasi viikonlopun Compass Challengen ensimmäisessä ottelussaan Southern Illinoisin, joka osoittautui liian kovaksi palaksi ja vei voiton lukemin 73-82 (40-42). Salmi pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän nosti kaksi pistettä ja repi yhden levypallon.

Northern Illinois-Southern Illinois

Turnauksen toisessa ottelussaan Northern Illinois sai vastaansa Western Illinoisin, joka kaatui ”Huskiesin” käsittelyssä lukemin 61-86 (24-40). Ottelun sankariksi nousi Salmen joukkuetoveri Mikayla Voigt, joka tykitti käsittämättömän tupla-tuplan 52 pistettä ja 11 levypalloa. Salmi kirjautti tilastoriviinsä 10 peliminuutissa yhden levypallon.

Western Illinois-Northern Illinois

Manhattan tappioihin, Menna paras pistenainen

Tuuli Menna piti Manhattania pystyssä ottelussa Wright State vastaan. Kuva: VIlle Vuorinen.

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattan joutui tyytymään kahteen tappioon viikonlopun Manhattan Classicissa. Ensimmäisessä ottelussa Drexel otti voiton lukemin 53-39 (24-13). Menna toi joukkueelleen kaksi pistettä, viisi levypalloa kaksi syöttöä 23 minuutissa. Mäkelä merkkautti 14 peliminuutissa yhden levypallon, yhden syötön sekä yhden riiston.

Drexel-Manhattan

Toisessa ottelussa Manhattan sai vastaansa Wright Staten, joka vei ensimmäisen puolikkaan karusti luvuin 31-14. Manhattan heräsi otteluun toisella puoliskolla Tuuli Mennan pirteiden esitysten saattelemana, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt kuromaan eroa umpeen, vaan Wright State vei ottelun nimiinsä loppunumeroin 60-44 (31-14). Menna nousi joukkueensa parhaaksi pistenaiseksi upottaen 11 pistettä, kauhoen kahdeksan levypalloa, tarjoillen kolme syöttöä ja riistäen kahdesti 27 minuutissa. Sini Mäkelä nappasi 10 peliminuutissa viisi levypalloa.

Wright State-Manhattan

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.