Jatkosarjat päätökseen – FoA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan Catzin nenän edestä

23.3.2022 20:57 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut niin ylemmässä kuin alemmassakin jatkosarjassa. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, HBA, ViVe, EBT, Honka ja FoA. Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja tarkempi ohjelma julkistetaan huomenna.

Davida Dale ja FoA jatkavat kauttaan pudotuspeleissä. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA leimasi lippunsa pudotuspeleihin

Ennakkoon kierroksen jännittävin ottelu pelattiin Forssassa, kun Alku emännöi Lappeenrannan Catzia. Panoksena ottelussa oli pudotuspelipaikka. Kotijoukkue otti komennon heti ylösheitosta ja passitti Catzin kesälomille 68-52.

Alku onnistui ottelussa puolustuspäässä. Se näkyi niin Catzin pistemäärässä kuin heittoprosenteissakin.

Davida Dale tilastoi 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Elena Melto upotti 18 pistettä Catzille.

Forssan Alku saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Kotkan Peli-Karhut.

Ottelutilasto

Honka murskasi EBT:n

Espoolaisjoukkueet kohtasivat viimeistä kertaa jatkosarjassa tällä kaudella. Ottelussa ei kunnian lisäksi ollut juurikaan panosta, sillä EBT oli jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton ja Honka kakkossijan. Se ei kuitenkaan näkynyt ainakaan Hongan otteissa vaan joukkue nappasi suvereenin voiton 99-59.

EBT oli ottelussa askeleen jäljessä lähes kaikessa. Joukkueen kaukoheittopeli takkusi ja se osui kolmen pisteen kaaren takaa vain viidesti. Honka osui 14 kertaa huomattavasti paremmalla prosentilla.

Carmen Tyson-Thomas säkitti 28 pisttettä ja keräsi 15 levypalloa. Desiree Ramos säesti 24 pisteellä. Vierasjoukkueesta Taylor Jones kasasi tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

EBT saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen ToPo:n. Honka taistelee välieräpaikasta Kouvottaria vastaan.

Ottelutilasto

PeKa päätti jatkosarjan tyylillä

Kotkan Peli-Karhut sai viimeisessä ottelussaan vastaansa ToPo:n. Sarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut kotkalaisjoukkue oli tyly emäntä ja nappasi kauden viimeiset sarjapisteet 88-60.

PeKa vei ottelussa korinalustaiston. Se vei levypallokamppailun nimiinsä 47-35. Myös kotijoukkueen kahden pisteen heitot osuivat vieraita paremmin kohteeseen.

Naomi Davenport tilastoi ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 14 levypallolla. Inga Orekhova heitti 19 pistettä ja osui kaaren takaa viidesti.

Peli-Karhut kohtaa puolivälierissä Forssan Alun. ToPo saa vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n.

Ottelutilasto

Kouvottaret nappasi toisen sijan

Kouvottaret sai viimeisessä ottelussa vieraakseen HBA:n, jolla ei ottelussa ollut enää panosta, sillä joukkue oli varmistanut jatkosarjan neljännen sijan. Kouvottaret nappasi kotivoiton 84-80 ja varmisti samalla ylemmän jatkosarjan toisen sijan.

Ottelu aaltoili todella paljon ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa. Kouvottaret kuitenkin nappasi voiton hienon viimeisen jakson ansiosta.

Taeler Deer oli ottelun pistekuningatar 25 pisteellä. Kaisa Kuisma pussitti 13 pistettä. Märskyn Kati Ollilainen teki 19 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kouvottarien vastustaja puolivälierissä on alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Honka. HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon.

Ottelutilasto

 
28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

Näytä lisää vastaavia