Coleman riehui nyt Honkaa vastaan, Pyrintö ja Vilpas vahvistivat asemiaan

21.2.2014 Nilan Bisonsin uusi takamies Aubrey Coleman rankaisi Honkaa 27 pisteellä ja Bisonsin tukahduttava joukkuepuolustus hoiti loput, kun loimaalaiset naarasivat Espoosta 69–76 (30–29)-vierasvoiton perjantaina. Pyrintö vahvisti asemiaan liigan kärjessä peittoamalla Karhun ja Salon Vilpas kipusi takaisin kahdeksannelle sijalle murjomalla Lahtea.

Aubrey Coleman piiskasi Honkaa 27 pisteellä..

..ja Matti Nuutinen jatkoi hyvää talveaan.

Damon Williams oli ilmiömäinen Pyrinnön hakiessa revanssivoiton Karhusta.

Vilpas karkasi Namika Lahdelta Shawn Atupemin johdolla. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Honka ja Bisons olivat scoutanneet tarkasti toistensa vahvuudet pois ja kolmen jakson ajan Espoossa edettiin tasaisissa merkeissä. Päätösjaksolle lähdettiin loimaalaisten 51–52-johdossa.

 

Bisons aloitti kuitenkin irtiottonsa heti päätösjakson alussa, kun läpi ottelun liukkailla läpiajoillaan espoolaisille sydämentykytyksiä aiheuttanut Aubrey Coleman sai joukkuetoverinsa vahvemmin rinnalleen.

 

Tuukka Kotti, Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen johdattivat jakson alussa Bisonsin kahdeksan pisteen johtoon. Ville Mäkäläisen sekä Carl Lindbomin perättäisten kolmosten myötä loimaalaisjohto kasvoi 12 pisteeseen (59–71), kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia.

 

Honka kiri kaksi minuuttia ennen loppua neljän pisteen päähän ja 25 sekuntia ennen loppua jo kolmen pisteen päähän, mutta Nuutisen ja Mäkäläisen viime hetkien vapaaheitot takasivat loimaalaisille kaivatun vierasvoiton.

 

– Honka pelasi todella kovaa. Voittomme avain oli neljännen jakson alku, jolloin saimme muutaman stopin puolustuspäässä sekä pari helppoa koria. Kaunista se ei ollut, mutta vain voitot lasketaan, Bisons-koutsi Greg Gibson mittaili.

 

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) johti joukkuettaan kolmen jakson ajan ilmiömäisen vikkelillä ajoillaan ja vikkelällä puolustuspelaamisellaan. Gibson kuitenkin muistutti joukkueensa karanneen vasta, kun koko miehistö alkoi onnistua.

 

– Meillä ei ole ollut tällä kaudella Aubreyn kaltaista vauhdinpitäjää joukossamme ja on ilman muuta etuoikeus, että hän on joukkueessamme. Tarvitsimme kuitenkin voiton varmistamiseksi koko joukkueen onnistumisia sekä muutamia isoja koreja Villeltä (Mäkäläinen) ja Matilta (Nuutinen).

 

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) vakuutti niin Tapiolan Urheiluhallin yleisön kuin URHOtv:n katsojatkin taidoistaan. Tuukka Kotti (17/6), Ville Mäkäläinen (11/3), Matti Nuutinen (7/4/2 blokkia) ja Carl Lindbom (7/6) esiintyivät myös väkevästi.

 

Hongasta Jaraun Burrows (22/11/4 syöttöä) onnistui korin alla ja Tuomas Iisalo (13/2) sekä Brady Morningstar (13/2/4 syöttöä) kauempaa.

 

Pyrintö pyöritteli Karhun väsyksiin

 

Kauhajoen Karhu matkusti perjantaina Pyynikille haastamaan liigajohtaja Pyrinnön vajaamiehisenä purettuaan aiemmin päivällä sopimuksensa amerikkalaislaituri Quincy Hankins-Colen kanssa.

 

Karhu oli Tampereellakin verrattain energinen ja pelasi hyvällä taisteluilmeellä, mutta Hankins-Colen poissaolo ja Markus Moleniuksen ottelun alun loukkaantuminen pakottivat Karhun tyytymään puolustuspäässä epäsuotuisiin match-upeihin.

 

Ero oli tauolla 14 pisteessä ja vaikka Karhu onnistui horjuttamaan kotijoukkueen selustaa hyökkäyslevypalloillaan, tamperelaiset talloivat yhä tukevamman jalansijan liigan kärjessä 98–78 (50–36)-voitollaan. Voitto oli liigajohtajalle kuudes perättäinen.

 

– Olimme ajoittain erittäin hyviä molemmissa päissä. Saimme taktisesti aika kypsiä ratkaisuja aikaan hyökkäyspäässä. Kun uskalsimme ajaa korille, emmekä tyytyä hyppyheittoihin, saimme Karhun virhevaikeuksiin, kiitteli Pyrinnön luotsi Pieti Poikola.

 

Kevään 2011 Suomen mestareiden kohtaamisessa Pyrinnön Damon Williams (31/7/3 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, kun taas Karhun Antwine Williams (14/12/3 syöttöä) jäi kelpo iltapuhteestaan huolimatta sukunimikaimansa varjoon.

 

Kelvin Lewis (20/4) ja BJ Raymond (17/10/3 syöttöä) olivat Williamsin ohessa ”Punakoneen” parhaat.

 

Karhusta Andre Williamson (22/11) onnistui käyttämään Antti Nikkilän poissaoloa hyvin hyödykseen. Myös Matias Ojalan (13/0) peli-ilme oli ennakkoluuloton. Hankins-Colen poissaoloa lisäksi joukkuetta heikensi Markus Moleniuksen loukkaantuminen pelin alussa.

 

Vilpas rymisteli kahdeksannelle sijalle

 

Aiemmin viikolla Korisliigan kahdeksannen sijan Lapuan Korikobrille menettänyt Salon Vilpas palasi pudotuspelikuvioon rynnistämällä Namika Lahden nurin pistein 96–64 (41–39).

 

Viime viikkoina alavireisesti pelännyt Namika sai lisää virtaa Robert Arnoldin paluusta kokoonpanoon ja oli voitossa kiinni vielä pelin avauspuoliskolla. Kolmannella jaksolla Namikalta loppui kuitenkin menovesi täydellisesti, ja Vilpas nosteli tukun vapauttavia koreja sentterinsä Shawn Atupemin johdolla.

 

Vilpas pommitti kolmannen jakson aikana tasaisesti koko miehistöllään 31 pistettä ja karkasi 18 pisteen johtoon masentaen Namikan täydellisesti.

 

Shawn Atupem (24/8/3 syöttöä) nousi voittajien tehoykköseksi Marcus Relphorden (21/10) kanssa. Joseph Harris (18/9) ja Eero Lehtinen (12/5/4 syöttöä) kantoivat myös ansiokkaasti kortensa kekoon.


Storm Warren (20/11/3 riistoa/2 blokkia) ja Dan Oppland (18/7/5 syöttöä) erottuivat Namikasta esille.

 

(Basket.fi)

 


Lisätietoja: Korisliiga
 
18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

7.1.2023 19:10 Korisliiga

Korihait-Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait-Pyrintö tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (84–81) voimaan.

7.1.2023 12:54 Korisliiga

Honka järjesti jymy-yllätyksen kaatamalla sarjakärjen – "Pakko myöntää, että oli yllätys vähän meillekin"

Miesten Korisliigassa pelattiin loppiaisena neljä ottelua, joista ehdottomasti suurin yllätys nähtiin Espoossa.

3.1.2023 20:33 Korisliiga

Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

2.1.2023 11:53 Korisliiga

Suomen mestari Simeon Carter palaa Kauhajoelle

Hallitseva Suomen mestari ja Korisliigan kärkipaikalla voittoputkessa viilettävä Kauhajoki vahvistaa joukkuettaan viime kaudella joukkueessa pelanneella Simeon Carterilla.

31.12.2022 18:02 Korisliiga

Nokia kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki selvitti lopulta uudenvuoden väännön

Kauhajoki otti täpärän kotivoiton uudenvuoden aaton ainoassa Korisliiga-pelissä.

30.12.2022 21:48 Korisliiga

Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

28.12.2022 20:42 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas ottivat roiman voiton – Kobrat ja Kouvot väänsivät viime sekunneille asti

Miesten Korisliiga-illan viidestä ottelusta sarjapisteet menivät Vilpaalle, Seagullsille, Kauhajoelle, Nokialle ja Kouvoille.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

27.12.2022 21:08 Korisliiga

Chris Clarke hurjasteli triplatuplan paluuottelussaan, Lahti Basketballin tappioputki poikki

Korisliiga palasi joulutauolta tiistaina, kun Lahti Basketball ja KTP-Basket kohtasivat illan ainoassa ottelussa. Lahtelaisjoukkueeseen palannut Chris Clarke johdatti joukkueensa voittoon lukemin 99–87 (54–43).

Näytä lisää vastaavia