Bisonsille suurvoitto Pyrinnöstä

13.3.2013 Loimaan Liikuntahallilla nähtiin jälleen keskiviikkona kiihkeä kärkikamppailu vanhojen kiistakumppanusten kesken, kun Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö ottivat yhteen. Ottelu päättyi Bisonsin selkeään 110–92 (53–50)-voittoon. Tunnelma tiivistyi myös pudotuspeliviivan tuntumassa Korihaiden ja Korikobrien kesken, ja Namika Lahti saavutti FoKoPoa häntäpäässä.

Martin Zenon Bisons nautiskeli 18 pisteen voiton Pyrinnöstä.

Dominique Colemanin Korikobrat oli hurjana LrNMKY:a vastaan.

Jussi Eskola sivalsi Korihaita seitsemällä kolmosella.

Devonne Giles oli pitelemätön FoKoPoa vastaan.

Louis Johnsonin Namika Lahti hiipi voiton päähän FoKoPosta jumbosijalla. Kuvat: Eveliina Toivola & Kai Kilappa.

Pyrintö oli Loimaalla terävä jo alussa ja hankkiutui nopeaan kymmenen pisteen johtoon, kunnes osat vaihtuivat toisella jaksolla täydellisesti Bisonsin saatua kaukoheittopelinsä kuntoon.

 

Bisons nousi kolmannella jaksolla kymmenen pisteen johtoon, mutta Pyrintö hiipi päätösjakson lähestyessä vielä kuuden pisteen päähän. Lopulta ero repesi, kun Bisonsin vapauttavien korien jälkeen tamperelaisten tekniset virheet johdattivat kotijoukkueen pelaajat vapaaheittoviivalle. Bisons nujersi Pyrinnön lopulta 18 pisteellä.

 

– Tämä oli kirjaimellisesti iso voitto ja olen peliin tyytyväinen. Olimme alussa vaikeuksissa, mutta aina kun pääsemme oikeaan rytmiin ja puolustus alkaa toimia, pärjäämme kyllä, iloitsi Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

 

Bisonsista Jeb Ivey (32/3/9 syöttöä) kairasi seitsemän kolmosta. Martin Zeno (28/4/3 riistoa/3 blokkia) oli myös erinomainen. Lisäksi Matti Nuutinen (19/9/3 syöttöä), Ville Mäkäläinen (11/6) sekä Ryan McDade (10/9) pelasivat vahvan pelin.

 

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Carl Lindbom (24/2), LaMonte Ulmer (20/4), Antero Lehto (18/3/8 syöttöä) ja Damon Williams (11/10/7 syöttöä).

 

Lapualaisille selkävoitto LrNMKY:stä

 

Lapuan Korikobrat jatkaa edelleen pudotuspelipaikan metsästämistä. Pohjanmaalaiset löylyttivät kotikentällään Lappeenrannan NMKY:ta pistein 98–83 (56–28).

 

Kotijoukkue sai tavaramerkkinsä heittosirkuksen päälle aivan ottelun alusta alkaen ja karkasi kolmannen jakson alussa parhaimmillaan 31 pisteen johtoon. Puoliajalla Korikobrat oli upottanut kakkosistaan 77,3% ja kolmosistaan 53,8%.

 

Vieraat pelasivat pelin loppuun asti ja kuroivat vielä eron 15 pisteeseen, mutta lapualaisvoitto ei ollut missään vaiheessa epävarma.

 

– Joukkueemme tautiluokitus on skitsofrenia. Ikinä ei osaa ennustaa, että millainen esitys on tulossa. Meillä on hyviä yksilöitä ja kun saamme heidät pelaamaan noin yhteen kuin ensimmäisellä puolikkaalla, niin tekeminen on viihdyttävän näköistä ja ennen kaikkea tehokasta, Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic sanaili.

 

Samuel Haanpää (20/5) oli taas lapualaisten ykkösase. Dwight Tolbert (17/8/4 syöttöä/3 riistoa), Aleksi Huuskonen (18/2), Trey Hampton (15/4/3 syöttöä) ja tripla-tuplan lähettyvillä hiiviskellyt Dominique Coleman (13/9/9 syöttöä) onnistuivat myös mainiosti.

 

Vieraista erottuivat tuttuun tapaan Jason Conley (19/6/3 syöttöä) ja Matt Gibson (16/4/8 syöttöä).

 

Eskolan kolmoset upottivat Korihait

 

Lapuan Korikobrat sai pudotuspelipaikkataistelussa vetoapua Korisliigan toiselta pohjanmaalaisjoukkueelta, kun Kauhajoen Karhu haki Uudestakaupungista selvän 68–83 (36–39)-voiton.

 

Isännät pitivät johtoa toisen neljänneksen lopulla, mutta kolmannen neljänneksen puolivälistä alkaen Karhun kynnet alkoivat hidastaa haita puolustuspäässä. Neljännellä jaksolla Karhun kaasutti kolmosillaan karkuteille kaikkiaan seitsemän kolmosta upottanut Jussi Eskola (21/1).

 

Eskolan lisäksi tasaisen Karhun tehopelaajat olivat pelikuntoon toipunut Tremaine Ford (13/9/2 blokkia), Giordan Watson (12/5), Eldar Skamo (12/3), Haminn Quaintance (10/10) ja Ilkka Vuori (10/1/4 syöttöä/4 riistoa).

 

Korihaista Villematti Kopio (19/2) heitti korkeimmat pisteet, T.J. Robinson (11/10) nappasi tupla-tuplan.

 

Korihaiden voitto ja Korikobrien tappio tiivisti tunnelmaa pudotuspeliviivan tuntumassa. Korihait isännöi kahdeksatta sijaa 12 voitollaan, kun taas Korikobrat ja Vilpas hengittävät niskaan 11 voiton kanssa.

 

KTP pyöritteli FoKoPoa

 

Kierroksen suurinumeroisin voitto nähtiin Kotkassa, missä liigakärki KTP pyöritteli Forssan Koripoikia pistein 111–81 (57–40).

 

FoKoPo hakeutui alussa yhdeksän pisteen johtoon, mutta KTP:lla ei ollut missään vaiheessa hätäpäivää. Kotkalaiset pohjustivat toisella kymmenminuuttisella voittoaan 31–16-lukemin ja jatkoivat vieraidensa masentamista molemmissa päissä kenttää koko toisen puoliajan.

 

Devonne Giles (27/12/3 riistoa/2 blokkia) oli jälleen kerran erinomainen. Jukka Matinen (18/8) osui kaaren takaa neljä kertaa ja Timo Heinonen (17/6) teki tuhojaan lähempää.

 

Edelleen ilman kotimaahansa matkustanutta Charlie Burgessia pelanneesta FoKoPosta Jahmar Thorpe (22/7) ja Andrais Thornton (19/12) esiintyivät edukseen.

 

Namika Lahti taas FoKoPon kannoille


Korisliigan hännillä Namika Lahti hiipi taas voiton päähän Forssan Koripojista. Lahtelaiset nujersivat pudotuspelipaikkaa havittelevan Salon Vilppaan kotonaan 82–70 (36–37).

 

Namika hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Salolaiset pääsivät hetkittäin edelle ja viimeisen kerran kolmannen jakson alussa, mutta salolaisten heittopeli ja puolustus jäivät selkeästi kotijoukkueesta jälkeen.


Ilman Cedric Latimeria pelanneen Namikan sankariksi nousi kauden ennätyspisteensä murjonut Louis Johnson (33/11/3 syöttöä), jolle Vilppaalla ei ollut vastausta. Emmanuel Holloway (20/6/6 syöttöä/2 blokkia) oli myös erinomainen vanhaa seuraansa vastaan ja Jordan Hasquet (17/6/2 blokkia) käytti heittopaikkansa tehokkaasti.

 

Vilppaasta Marcus Relphorde (19/3) heitti korkeimmat pisteet. Jukka Kataja puuttui ”viikinkien” kokoonpanosta.

 

(STT-Basket.fi)

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia