Belgiassa ja Hollannissa saatiin runkosarjat päätökseen - Jantusen Oostende puhtaalla pelillä

21.2.2022 10:07 Belgian ja Hollannin liigassa saatiin runkosarjan alkuvaihe päätökseen, jonka jälkeen sarjat yhdistyvät kahdeksi jatkosarjaksi. Edon Maxhunin Heroes Den Bosch oli Hollannin ykkösjoukkue ja Mikael Jantusen Oostende päätti Belgian runkosarjan tappioitta.

Mikael Jantusen Oostende on pelannut kauden tappioitta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hollannin ja Belgian yhteisliigassa saatiin maiden runkosarjat päätökseen. Seuraavaksi sarjan lohkot yhdistyvät ja jaetaan kahteen lohkoon: ylempään Elite Goldiin ja alempaan Elite Silveriin. Suomalaisten joukkueista Edon Maxhunin Heroes Den Bosch voitti Hollannin runkosarjan ja Mikael Jantusen Oostende Belgian. Topias Palmin Hubo Limburgin ja Okko Järven Phoenix Brysselin kaudet jatkuvat sen sijaan Silverissä.

Heroes päätti runkosarjan komeasti voittamalla Feyenoordin selvästi 114-70 (49-33) Maxhunin taituroidessa 17 pistettä, kolme levypalloa, kuusi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Oostende päätti Belgian runkosarjan puhtaalla pelillään voitettuaan Spirou Basketin 100-90 (53-38). Jantuselle kirjattiin yhdeksän pistettä, levypallo ja riisto.
Ottelutilastot

Topias Palmi heitti seitsemän pistettä ja otti kaksi levypalloa Hubo Limburgin taipuessa Antwerpen Giantsille 82-94 (39-49). Hubo Limburgin kausi jatkuu Elite Silverissä.
Ottelutilastot

Teneriffa ei päässyt Espanjan Copa del Rey'n finaaliin taistelemaan voitosta, kun se hävisi välierässä Real Madridille selvästi 74-94 (38-50). Salin kuittasi kuusi pistettä, levypallon ja syötön. Emir Sulejmanovicin tilastoiksi kirjattiin levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlistamaan voittoisaa viikonloppua, kun Fukushima Firebonds kaatoi kahdesti Yamagata Wyvernsin.

Ensimmäinen kohtaaminen oli Firebondsin hallintaa numeroin 90-77 (42-38). Erik kasasi 16 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja torjunnan. Alexin kontribuutio oli 10 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa kohtaamisessa Erik lähenteli tupla-tuplaa 10 pisteen ja kahdeksan levypallon saldolla, kun Firebonds otti 93-69 (43-24)-voiton. Erikille kertyi myös kolme syöttöä, riisto ja torjunta. Alex auttoi joukkuetta 13 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riian voittoputki Viron ja Latvian yhteisliigassa päättyi 81-88 (39-39)-tappioon Ventspilsille Latvian koriksen klassikossa. Madsen ajoi joukkueensa asiaan seitsemän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Tappiosta huolimatta VEF jatkaa kärjessä.
Ottelutilastot

Aapeli Alanen oli jälleen St. Pöltenin paras pistemies heitettyään 17 pistettä, kun St. Pölten voitti Kapfenberg Bullsin vieraskentällä 73-63 (33-33). Alanen kahmi myös kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Aleksi Koskinen oli jälleen Swans Gmundenin penkin päässä Anton Mirolybovin toipuessa, kun Swans menetti otteen toisella puoliajalla kärkijoukkue GGMT Wieniä vastaan taipuen 49-68 (32-24). Swans jatkaa sarjassa toisena ja St. Pölten on neljäntenä.
Ottelutilastot

Saksan Pro A:ssa Aatu Kivimäki oli tehokkaana Tigers Tübingenin palatessa voittojen tielle 95-90 (42-51)-voitolla Phoenix Hagenista. Kivimäki pussitti 15 pistettä, otti kaksi levypalloa, syötti neljästi ja riisti kahdesti. Tigers pitää kolmatta sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

Näytä lisää vastaavia