Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

7.5.2023 15:12 Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Seagulls ja Antti Kanervo metsästävät ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen

Kevään tarina kotimaisessa joukkueurheilussa tuntuu olleen Helsinki Seagullsin murtautuminen vihdoin miesten Korisliigan finaaleihin. Saman on huomannut myös Seagullsin kokenut heittävä takamies Antti Kanervo.

– Ymmärrän toki hyvin, että asiasta puhutaan paljon tällaisena suurena saavutuksena, mutta ei se välierissä tippuminen meille pelaajille ole koskaan ollut mikään mörkö, josta olisimme kantaneet huolta.

Kanervon näkemys on erittäinkin ymmärrettävä. Päävalmentaja Jussi Laakson neljän kauden aikana Seagulls on nimittäin pelannut tasaisen varmasti ja voittanut kaksi pronssimitaliakin.

Kausista ensimmäinen katkesi kesken kaiken koronaan, eikä finaalin päässyt kukaan. Toisella taas välierissä ongelmaksi koitui Salon Vilpas – ja erityisesti Aatu Kivimäki, huomauttaa Kanervo – kun taas kolmannella kaudella hallitseva mestari Kauhajoki pelasi niin järisyttävän laadukasta koripalloa, ettei riittävää vastusta pystynyt antamaan oikein kukaan.

Tällä kertaa asetelma kuitenkin on päässyt nuoren helsinkiläisseuran kannalta niin erinomaiseksi, että finaalit eivät ainoastaan auenneet vaan kauden ennakkosuosikki Kauhajoki on saatu taivutettua niissä jopa 0–2-takaa-ajoasemaan. Herää kysymys, mitä oikein tapahtui.

– Ne kuuluisat pienet perusasiat tässä painavat eniten. Olemme saaneet stoppeja ja levypalloja, joten olemme päässeet tekemään helpompia koreja. Mutta ottelusarjan lopussa voittaminen on aina vaikeampaa kuin alussa, joten kolmanteen peliin on epäilemättä tulossa entistä pahempi vastus, Kanervo toteaa.

Pelaaja epäilemättä tietää, mistä puhuu, sillä hän on juossut parkettia jo kauan. 34 vuoden ikään ehtinyt Kanervo on ennen Seagullsia pelannut Korisliiga-urallaan Kouvoissa, Katajassa ja Kauhajoella sekä ulkomailla ensin Ranskan Pro B:ssä Roannessa ja sen jälkeen Islannin pääsarjassa Stjarnanin riveissä. Hänen kaulaansa on ripustettu useita hopea- ja pronssimitaleita, ja hän on voittanut vuoden pelaajan palkinnon miesten 1. divisioona A:ssa ja vuoden tulokkaan palkinnon Korisliigassa.

Suomen mestaruus listalta kuitenkin yhä puuttuu.

– Mestaruus on totta kai tällä hetkellä ainoa asia, joka kiinnostaa, mutta se ei liity mitenkään siihen, että kaipaisin tililleni joitakin henkilökohtaisia meriittejä. Kauhajoen puolustus on pitänyt minua tässä sarjassa hyvin poissa iskupaikoista, joten se on avannut onnistumisen mahdollisuuksia muille pelaajillemme. Kun mestaruutta tavoitellaan, niin sillä tavalla sen pitääkin toimia, Kanervo hymyilee.

Korisliigan kolmas finaali pelataan maanantaina 8.5. Kauhajoella.

Henkilöt

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia